To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 29 maart 2010

Literaire Lente ook in Standaard Boekhandel K in Kortrijk

Freek Braeckman interviewt vijf auteurs in het boekenjournaal.

De ‘Literaire Lente’, sinds tien jaar hét literaire voorjaarsfeest, is een initiatief van Boek.be. Van 2 tot 30 april gaan 24 geselecteerde titels met de aandacht lopen. Het gaat om een boeiende lijst waarop zowel auteurs van eigen bodem als buitenlanders voorkomen, zowel jonge nog onbekende pennen als krasse bekenden. Toch draait het in de Literaire Lente, meer nog dan om deze 24 actieboeken, vooral om de literatuur ‘tout court’. Het is het literaire boek dat een eminente plaats inneemt in boekhandels, cafés, culturele centra én in Standaard Boekhandel. Vijf Standaard Boekhandels werden geselecteerd om het kruim van de literaire wereld te ontvangen. Ook de gloednieuwe Standaard Boekhandel in K in Kortrijk is bij de gelukkigen.

Op zaterdag 10 april wordt plaats geruimd voor het boekenjournaal, een uiterst onbetrouwbaar bulletin vol live interventies met auteurs. Omdat fictie er de standaard is. Je geniet er een namiddag lang van vers van de pers gerolde romans, maar ook van leugens en fantasieën die live door vijf literaire talenten aan de man of vrouw gebracht worden. Nieuwsanker Freek Braeckman leidt de live-interviews in goede banen.
Het boekenfeest begint om 14 uur. Thomas Blondeau bijt de spits af en stelt zijn nieuweling ‘Donderhart’ voor. Om 14.30 uur kom je alles te weten over de ‘Liefdesfabels’ van Frank Adam. Oscar van den Boogaard praat over zijn nieuwste boek ‘Meer dan een minnaar’ om 15 uur. Een half uurtje later heeft Jef Geeraerts het over ‘Gangreen’. Christophe Vekeman sluit om 16 uur het rijtje af met ‘49 manieren om de dag door te komen’. Nakaarten kan bij een schuimende pint Con Gusto van brouwerij De Koninck.

Info over de Literaire Lente bij Jelle Van Riet : 0473 55 24 83, jelle.van.riet@pandora.be.
Info over het programma in Standaard Boekhandel K in Kortrijk : 056 25 33 01, sb.k-in-kortrijk@standaardboek.com.

Laat via Facebook weten als je aanwezig bent

Geen opmerkingen: