To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 15 maart 2010

Massa volk maar geen chaos

Voor de opening van K in Kortrijk waren elke dag vele (tien)duizenden mensen komen opdagen. Afgelopen weekend kon je dat aantal gerust vermenigvuldigen.

Saturn gaf als enige correcte cijfers, want de computer registreerde wie binnenkwam en weer buiten ging. Om 17 uur zaterdag waren dat er alleen al in hun winkel 12.000 en toen waren er nog enkele uren te gaan.

De grote toeloop was voorspeld, maar toch stond K-manager Dominique Desmeytere nog verbaasd te kijken naar zoveel volk.

Tussen 15 en 16 uur, het hoogtepunt, werd het publiek nog met mondjesmaat binnengelaten en stond security permanent bij de roltrappen.

Het winkelcentrum kan 11.000 bezoekers tegelijk aan, op dat moment was de grens bereikt.

Het verkeer slibde dicht vanaf 15 uur. Opvallend was dat de grote zwarte parkeergeleidingsborden niet of nauwelijks werkten. Maar mankracht haalde het van techniek.

Kortrijk leek wel een belegerde stad met tientallen politiemannen op pad. Een pluim voor deze politiediensten. Ze hebben een verkeersinfarct vermeden en anticipeerden geregeld door het verkeer om te leiden of stil te leggen. Op werkelijk ieder kruispunt stonden drie of vier agenten. Zowel de federale als lokale politie waren present met hun motorrijders.

Die gaven onmiddellijk de correcte info door en er werd onmiddellijk naar gehandeld.

Hoe zat het met de omringende straten rond K? In de Wijngaardstraat niets dan lachende gezichten, zeker in de kaaswinkel van Brigitte Duyck. Ze sloot haar zaak zes maanden. ‘Ik ben er weer bovenop. En mijn klanten keren al terug. Ik heb de zwarte periode achter mij gelaten en kijk vooruit. Ik heb weer de moed van voor de werken.'

Ook slagerij Dujardin gaf toe één van de betere dagen van weleer te kennen. Peter Cattebeke van het Kortrijkse handtassenmerk Crinkles was erg tevreden over de belangstelling en zijn verkoop. ‘Wij waren te weinig bekend als Kortrijks bedrijf, hoewel we al twaalf jaar bezig zijn. Nu is dat veranderd. We waren bij de eersten die hier getekend hebben. In 2007 al. We geloofden in het project. We liggen centraal tegen de Veemarkt. Als je er vroeg bij bent, kan je een goeie plaats kiezen.'

bron: www.nieuwsblad.be

8 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vind dat het weekend geslaagd was, het was druk, maar zeker een gezellige drukte. het verkeer liep vrij vlot voor zo'n groot evenement. chapeau voor alle medewerkers en ordediensten. het had niet beter kunnen verlopen denk ik.

Anoniem zei

dat is waar, laat iedereen maar zeggen dat het file was en alles volzet was. het was zo voorzien en voor zo'n enorme drukte viel het hééééél goed mee. Kortrijk is zalig

Anoniem zei

Slagerij, kaashandel, dergelijke zaken heb je niet in K, dus, logische uitspraken. Die spreken niet echt voor iedereen.

Wat met de zaken die CDs en DVDs verkopen? Er zijn er verschillende en die gaan het Saturn effect snel voelen! Kleine hint: niet in een positieve zin!

Anoniem zei

weet er soms iemand hoeveel bezoekers er in het totaal geweest zijn gedurende het hele openingsweekend? ze hebben het blijkbaar op de radio gezegd, maar ik heb het niet gehoord en op het internet vind ik het ook nergens.

Anoniem zei

Ja 11 miljoen(gans België)als je die mannen van K mag geloven natuurlijk!

Anoniem zei

60.000 bezoekers heb ik gehoord of gelezen. Als jij 11 miljoen gehoord hebt zou ik toch eens de oorarts gaan als ik u was.

Observer zei

Volgens de Standaard 200.000 maar denk ik dat hun bron de manager van K is. Triomfalisme troef, enfin, ook voorspelbaar.

Het was alvast niet met de fiets want de grote fietsparking op de Veemarkt was voor 95% leeg.

Uit de Standaard. Stemt to nadenken...

..."Het grootste nadeel van een shopping center is dat het om een grote investering gaat. ‘K in Kortrijk' kostte bijvoorbeeld circa 200 miljoen euro. Zolang de rente laag is, is een ‘normaal huurrendement' aantrekkelijk voor investeerders. Maar vandaag durft niemand te voorspellen waar de rente binnen drie jaar staat. Voor een shopping center de deuren opent, zijn er al vele jaren voorbij."...

en

..."Het nieuwe shopping center ‘K in Kortrijk' was zondag uitzonderlijk open en kon rekenen op een volkstoeloop. Zo'n 200.000 bezoekers kwamen over de vloer. Veiligheidsmensen moesten tussenkomen om de doorstroming via de roltrappen vloeiender te laten verlopen. Op een bepaald ogenblik werden de toegangsdeuren zelfs gesloten wegens te veel volk. Maar de winkeliers zelf hadden daardoor nog geen topdag. Het waren vooral nieuwsgierigen die ‘K in Kortrijk' als eersten wilden ontdekken"...

Anoniem zei

tjah RT security die daar zat bij de opbouw was zeer goed maar je hebt altijd pipo's die onder de prijs willen gaan en slechte kwaliteit geven en omdat tegenwoordig de kostprijs telt en niet de kwaliteit dan kom je zulke zaken tegen ...