To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 1 maart 2010

De ondergrondse parking
Op de website van Q-Park zijn er reeds prijzen terug te vinden:
1,2 euro per uur en 10 euro voor een volledige dag.
Naast de standaardvoorzieningen in de parking zou je er volgens diezelfde website ook een alcoholtester terug vinden

De parking is 24/7 open.

40 opmerkingen:

Anoniem zei

10€ ???? Ze willen niet veel volk in de K hebben zeker? Ik kom alvast niet!

Anoniem zei

ja is natuurlijk wel een immens verschil met de parking veemarkt. een ganse dag 2,5 - eerste uur gratis... passen de andere parkings tarieven aan?? we zouden deze tarieven eens moeten knn vergelijken met bv gent...10eur voor een ganse dag is niet echt veel maar ook niet echt weinig. korte pitstop om iets te halen in het shopping center zit er ook niet in want dat is nog duurder...

Anoniem zei

dat is inderdaad wel heel veel. hoeveel is dat in de veemarkt? ik kom in ieder geval wel, maar het zal met de fiets zijn. zeker weten

Anoniem zei

Gent is 15 euro voor een dag en 1,7 euro per uur : http://www.q-park.be/tabid/192/qparkParkingLocatorvw746/parkingDetail/ParkingID/1452/language/nl-NL/Default.aspx

Je kan de prijzen voor andere steden allemaal terug vinden op de website van Q-Park

Bij Parko is het 5 euro voor een 12u parkeren in de Veemarkt.

Anoniem zei

En het eerste uur op de Veemarkt en op de Schouwburg is GRATIS. 10€ vind ik eigenlijk wel nog meevallen voor een ganse dag, als je het vergelijkt met Gent enzo. Maarja, ik moet zoiezo niet met de auto, want woon op 5 min fietsen - 10 min wandelen.

Anoniem zei

zijn er plaatsen voor gehandicapten ? en hoeveel betallen die ?

Anoniem zei

Dat ziet er wel modern uit, maar ja voor die prijs mogen ze wel iets meer bieden zeker.
Ik kom in ieder geval te voet hoor,
10€ daar kan ik vijf (hoop ik!) koffie's mee betalen in K.

Anoniem zei

Waarom spreekt iedereen alleen maar over die 10€? Blijkbaar gaat iedereen hier zo'n 24u per dag in en rond de K doorbrengen.

Anoniem zei

omdat je als je "slechts" enkele uren binnen bent in principe een duurder uurloon betaalt dan die 10€. de automatische borden zullen ons naar de duurste parking brengen :P
Is een beetje jammer, kon iets competitiever ingesteld worden...

Anoniem zei

Je moet er al 9 uur blijven voor je aan die 10 euro zit, ben benieuwd hoeveel er daar zolang gaan rondlopen. En wil je goedkoper parkeren, ga dan naar de Veemarkt ofzo?
1,2 euro per uur vind ik best nog haalbaar. Oostende, Gent, Antwerpen zijn allemaal duurder.

Anoniem zei

stel je voor dat wij duurder zijn dan gent of antwerpen!

Anoniem zei

men mikt op klanten die enkele uren in de stad zullen verblijven, waarmee men uiteraard de parking weer vrijmaakt voor andere klanten... het is een commercieel initiatief, geen stadsparking. die zijn er en zijn goedkoper. maar alle parkeerfaciliteiten in Kortrijk zijn stukken goedkoper dan in andere centrumsteden... ga maar eens naar Antwerpen, Gent, Brugge, Lille... en daar heb je op zo'n concentratie niet zo'n kwaliteit aan winkels, zoals Kortrijk zal bieden, enerzijds de reeds bestaande winkels, anderzijds de nieuwe in K in Kortrijk... geen stad heeft dit op wandelafstand van mekaar...
en evalueren, dat is iets voor na de eerste seizoenen zeker ;-)

Anoniem zei

De helft van de winkels vind je 100 meter verder in de winkelstraat! Belachelijk

Anoniem zei

Hoe lang zal het duren eer de prijzen zullen opslaan? Het is wel jammer dat er geen rekening gehouden wordt met de mensen die werken in Kortrijk. Het is bijna onbetaalbaar om met de auto te komen als je geen gratis parking hebt van het werk. En alle plaatsen waar het nog doenbaar is (bv 1€/dag in de St-Denijsstraat) zullen blauwe zone of zo worden... Straks moeten we nog komen werken om onze parking te betalen!

johan zei

dit zou gratis moeten zijn voor mensen die komen winkelen!! in kuurne is het tenminste gratis parkeren. 'k zou trouwens eens de file willen zien als er zo'n 500 wagens willen vertrekken op piekmomenten!

Anoniem zei

die files in Kuurne zijn dan misschien nog erger, wat een hel om daar van die parking te geraken als het een beetje druk is :s
En gratis gratis, voor niks komt de zon nog op maar kom jij dan ook gratis werken?

Anoniem zei

Onder de Veemarkt kan je voor 75 euro een parkeerabonnement hebben waar je op weekdagen je auto veilig kan achterlaten. Dit valt toch goed mee van prijs?

Anoniem zei

betalen om te parkeren,betalen om te plassen,betalen om te kijken ,betalen om te luisteren ,betalen om te .... waar gaan we naar toe?

Anoniem zei

75 euro voor hoe lang?
en gratis parkeren voor de mensen die komen winkelen?? gratis parkeren voor de mensen die komen werken ja!!

Anoniem zei

Ik vind dat men met een systeem zou moeten werken wanneer je boven een bepaald bedrag koopt je parking gratis is.

Anoniem zei

75 euro per maand om er een volledig dag geparkeerd te staan.
Enja gratis voor de werknemers, is dat niet de verantwoordelijkheid van je baas en niet van het shoppingcomplex ?

Anoniem zei

ja tuurlijk, dat wel, maar 't is gwn erg dat de weinige plaatsen waar je nog gratis kunt staan allemaal aan het verdwijnen zijn...

Anoniem zei

Als iedere uitbater van het winkelcentrum een beperkte korting geeft per minimum aankoop op vertoon van het parkinticket dan is dit probleem van de baan ... en kun je als klant/bezoeker uw wagen in het droog en op een veilig bewaakte plek achterlaten !

Anoniem zei

Het merendeel zit hier de stenen uit de grond te klagen over de parkingprijzen terwijl ze over de 50 euro per maand betalen om al dat gelul op het internet te plaatsen.Is ook een dure aangelegenheid of ni???

Anoniem zei

Kuurne
Datis al wel veel jaren geleden het is nu wel ook Kortrijk

Anoniem zei

10 EURO vind ik echt heel redelijk.
Ik woon zelf in Leuven en voor een ganse dag in de parking van het Leuvens station is het al 17 EURO...
En voor het chique volk van Kortrijk (zo worden ze toch graag genoemd) zou dit toch geen probleem mogen zijn !
Een West-Vlaamse die al 15 jaar in Leuven woont

Anoniem zei

Die parking in de K zal wel goed georganiseerd zijn hoor en hij ziet er nog mooi uit ook. 1,2 euro voor een uur is een goede prijs en 10 euro voor de dag ook ...

Peter zei

Ingang betalen om te mogen winkelen , dat zal ik nooit begrijpen. Zou toch moeten gratis zijn op bewijs van eventuele aankopen , want voor mij is dit wel een punt om ergens naartoe te gaan of niet.

Anoniem zei

Beste Peter,

Je moet helemaal geen "ingang" betalen om te mogen winkelen. De toegang tot K zelf is volledig gratis. Niemand verplicht jou toch om met de wagen te komen en om deze onder K te parkeren? Het is het aanbieden van een service (parking dichtbij) en daar staat een kostprijs tegenover.

Anoniem zei

En het voelt ook niet aan als ingang, want je betaald het pas achteraf hé.
Maar kom op mensen. We moeten toch eens afgeraken van deze verschrikkelijke mentaliteit die verspreidt is over grote delen van ons land, waar Koning Auto regeert en de luchtverontreining bij momenten de pan uit swingt. Neem alstublief wat meer de bus of stap op je fiets en laat die auto toch eens thuis. Als de betalende parking je tegenhoudt om naar de K of naar het centrum van Kortrijk te komen, dan blijf je beter thuis. Want face it, niets is voor niets. Er is altijd wel iemand die moet betalen. Denk je dat de bouw van de K niets gekost heeft voor de investeerders? Is het niet hun volste recht om geld te vragen voor hun geleverde diensten?

Anoniem zei

Kuurne vergelijk met dit project is er over. Kuurne is een veredelde en overdekte braderie .... Dat zal daar geen 5 jaar meer rechtstaan .....

Vincent zei

aan die prijzen gaan de buurtbewoners veel last ondervinden van de bezoekers die goedkoper willen parkeren in de omliggende straten. Zodoende zal er bijna nooit geen plaats meer zijn voor de buurtbewoners om hun eigen wagen te parkeren in hun straat(via buurtbewonerskaart) en zullen ze noodgedwongen moeten uitwijken naar plaatsen en locaties waar ze wel moeten betalen.

Allé nog drie dagen rust voor de buurt. (hoewel de aannemers nu ook al de beperkte parkeermogelijkheden in de stad inpalmen)


Mvg,

Een misnoegde buurtbewoner

Anoniem zei

je weet toch dat je voor rust niet in een stad moet gaan wonen maar op het platteland, dan heb je daar allemaal geen last van.

Anoniem zei

Dat snap ik ook niet hoor. Als jij rust wil en altijd (gratis) parking, dan is de laatste plaats waar je moet zijn een stad!

Anoniem zei

ik betaalde 2 jaar geleden 30 euro per maand om te parkeren op de schouwburg

Anoniem zei

zou het niet beter zijn de mensen die iets kopen in de winkel om een jeton te geven om de parking te verlaten
en mensen die gewoon komen kijken te laten betalen

Vincent zei

Ik wil hier nu geen discusie beginnen over al dan niet in de stad wonen. Maar ik woon hier al 23 jaar en heb deze buurt van een gezellige volksbuurt (waar toen nog zoveel verkeer niet was)zien veranderen naar meerdere bouwwerven (parking veemarkt, K-in Kortrijk, heraanleggen van verschillende straten en pleinen,enz...) De structureele veranderingen waren, dacht ik toch, voor de buurt een verbetering. K-in Kortrijk heeft het laaste beetje nostalgie van die oude volkswijk weggeveegt. Dit ten goede van de plattelandsbewoners die hier komen schoppen.

Dan had men toch beter dit schoppingscenter op 't Hooge gebouwd. Het zou veel vlotter bereikbaar geweest en zou nog nader en makelijker te bereiken zijn via de R8.

Men had het pand van de school "O.L.V. van bijstand" evenwel kunnen inrichten voor de nieuwe doellocatie van "de Kreun". Mits enige renovatie en isolatie zou de buurt hier nooit enige hinder van ondervinden.

Maar ja, er is nooit naar een mening gevraagd geweest van de buurtbewoners. We zijn nu ook eenmaal maar van de werkende klasse.

De bewoners van 't Hooge werd wel om hun mening gevraagd omtrend de inplanting van windmolens in hun buurt. Maar ja, dat zijn dan ook advocaten,dokters, notarissen, en andere hoogbeklede functionarissen.

Ahja, buurtbewoners begrijpen wel de slogan die her en der word verspreid en geschilderd "Kortrijk verliezende stad"

Anoniem zei

zage mensen zeg
amaai nie te doen

Anoniem zei

Het was nu eenmaal de bedoeling om het centrum van Kortrijk te doen herleven..dan zou een beetje dom zijn om een shopping center op het Hooge te planten volgens mij.

Philippe zei

Voor al die mensen die het teveel vinden om te betalen in de parking, neem het openbaar vervoer of kom te voet ,dan hoef je niets te betalen.Maar ja ,achteraf zeulen met de aankopen....