To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zaterdag 27 maart 2010

Waterlek in K in Kortrijk

Een kapotte aansluiting van een hoofdleiding zette vrijdagmiddag een deel van K in Kortrijk onder water. Het water gutste de liftkokers binnen.

Het was half één toen een buis het begaf in de winkel Weyn's honing op de benedenverdieping van K in Kortrijk. Het water gutste de winkel binnen en liep al vlug richting roltrappen en liftkoker. De aansluiting op een hoofdleiding die zorgt voor verwarming in de winter en afkoeling in de zomer, was kapot gesprongen.

Manager Dominique Desmeyter van K in Kortrijk: 'Onmiddellijk werd een standaardprocedure in werking gezet en die werkte perfect. De parking werd afgezet, we openden de traphallen en sloten de roltrappen en de liften af. De mensen van de security, de toegesnelde kuisploeg en de brandweer konden de schade zoveel mogelijk beperken. Een geluk dat het op de verdieping min één gebeurde. Het water sijpelde echter door tot in de parkeergarage maar met opkuisen was dat opgelost. Er is nooit paniek geweest en K is niet dicht geweest.'

Wellicht gaat het om een probleem van een zwakke koppeling. Het water hoopte zich op tussen de buis en het vals plafond. Tot dat laatste het begaf. In de winkel van Weyn's honing zelf is er daarom vrij veel waterschade. Het plafond moet opnieuw gelegd worden en een hoop producten is goed voor de vuilnisbelt.

Zaakvoerder Hugo Willems van Weyn's honing: 'We gaan de zaak toch enkele dagen moeten dicht houden tot de expert komt. Er is veel schade. We proberen die te verhalen op de aannemer. Ik vind het erg dat we zo vlak na de opening van K in Kortrijk al weer dicht moeten. Maar we gaan zeker verder. Gelukkig is onze medewerkster niet gewond. Het water had een temperatuur van veertig graden. Het drong ook door tot verdieping min vier. De dame die voor ons werkt in Kortrijk, was echt aangedaan.'

bron: www.nieuwsblad.be

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het gezien toen ze het aan het opkuisen waren, zag er erger uit dan het eigenlijk was. gewoon veel water dat via de roltrappen ook naar de parkingverdiepingen is gelopen.

Anoniem zei

en dit is de start van de ondergang van K.Het gebouw is aan een hels tempo geplaatst geweest en vroeg of laat begin het hem te tonen .Niet alles word verdoken met een likje verf .

Anoniem zei

Hopla, de jaloerse reactie staat hier weer. Komaan zeg, zo'n oerdomme en niet onderbouwde reacties laat je beter achterwege. Het is hier een propaganda aan het worden van de concurrenten van K.

Anoniem zei

de ondergang, haha, van andere shoppingplaatsen misschien.
Zoveel jalozie omdat er eens iets succes heeft. K in Kortrijk en Kortrijk op zich is een toplocatie!

Anoniem zei

Hels tempo? Bijna drie jaar! In Brugge stond het nieuwe koopcentrum er veel sneller en het is een stuk groter.

Het is wel geweten dat er vele problemen waren met personeel, materialen, constructie, enz... Ik vrees dat de problemen met K nog moeten komen.

Anoniem zei

Ik moest even denken wat je bedoelde met koopcentrum in Brugge. Als je dat B-park al kunt vergelijken met de K... Ik doe een poging:

- B-park: geen winkelcentrum, gewoon een rij baanwinkels en een hypermarkt van Carrefour.
Ligging: aan de rand van de stad Winkeloppervlakte: 42.000 m² (= totale bouwoppervlakte)
Open parking: 2000 plaatsen

- K in Kortrijk: wel een winkelcentrum
Ligging: hartje Kortrijk
Winkeloppervlakte: 34.000 m²
Ondergrondse parking: 1100 plaatsen
Totale bouwoppervlakte: 100.000 m²

am zei

ja je kan de k in kortrijk niet vergelijken met de b-park in brugge.ik heb het vrijdag zien gebeuren dat waterlek.gelukkig waren die mannen van lieven deneckere aanwezig.die lopen daar onder dat warm water door,één van hen kroop op het natte gyproc plafond om de kranen van de verwarming af te sluiten.chapeau voor die mannen en de security en de kuisploegen.elke nieuwbouw kent zijn problemen.dit zijn de kinderziekten,die na een tijdje allemaal weer goedkomen.

Anoniem zei

Het is nogal evident dat men in Brugge geen koopcentrum in het centrum bouwde. De binnenstad is immers te waardevol. In Kortrijk niet dus.

In het jaar 2010 bouw je geen koopcentrum in volle centrum omwille van de overlast voor de bewoners.

Moeten we ne echt onder de indruk zijn van die dure ondergrondse parking? Uh.

De VIP vriendjes van de VIP vriendjes (die meestal buiten Kortrijk) wonen zullen het allemaal wel prachtig vinden, of de Kortrijkse kiezer het zo ziet? Deze alvast niet!

Anoniem zei

kga het nog eens zeggen, als Kortrijkzaan ben ik perfect gelukkig met K. Enja ik woon er niet ver af. Als je geen drukte wil dan moet je niet in een stad gaan wonen maar ergens op de boerenbuiten!
Sinds K open is geraak ik vlotter door de stad dan pakweg 4 jaar geleden en toch is het drukker in het centrum.

Anoniem zei

"Sinds K open is geraak ik vlotter door de stad dan pakweg 4 jaar geleden en toch is het drukker in het centrum."

Een steeds grote wordende massa in stormloop op K en steeds vlotter door de stad! Een mirakel! Nu nog Jezus Christus die verschijnt in de koepel en K staat écht op de wereldkaart!

Anoniem zei

ik kan je geruststellen, Kortrijk staat al op de wereldkaart hoor!! (als beursstad).

Anoniem zei

Is K open op paasmaandag?

Anoniem zei

Weyn's honing is nog steeds dicht en dit zowat drie weken na het lek. Blijven ze dicht? Wat is het probleem?

In de toren werken ze wel, maar is er nog geen sprake van nieuwe winkels, dus volop leegstand, wel zo een 85% voor die toren.

Kortrijk bruist!