To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 11 maart 2010

Parkeren onder K of op de randparkings

K beschikt over een ondergrondse parking van 1.050 parkeerplaatsen. Je kunt die zowel inrijden komende uit de richting Gent (over het Plein tot in de Romeinselaan) of komende van de Oudenaardsesteenweg en dan inrijden via de Zwevegemsestraat die in het verlengde daarvan ligt. Uitrijden gebeurt opnieuw via de Romeinselaan of de Sint-Janslaan, die dan weer aansluiting geeft op de Zwevegemsestraat en de Oudenaardsesteenweg.

Er zijn ook bestaande ondergrondse parkings aan de Veemarkt of iets verder aan het Schouwburgplein, of nog iets verder een bovengrondse parking aan de Broeltorens.

Wie met de fiets komt, vindt een bewaakte en gratis fietsparking voor 450 fietsen in K. Hij moet dan binnengaan via de Sint-Jansstraat, daar de fietslift nemen naar de verdiepingen -2 en -3 en daar de fiets achterlaten.

De trein is ook een interessante mogelijkheid. Het station bevindt zich op amper vijf minuten wandelafstand van het winkelcentrum en er zijn allerlei goedkopere reisformules in het weekend.

De bus rijdt gratis vanaf diverse parkings. Als voetganger kun je eveneens gratis op die bus stappen.

bron: www.nieuwsblad.be

Kijk ook op de website van Kortrijk om nog tips te lezen over waar je kan parkeren aan de rand van de stad. je kan dan een gratis bus nemen naar het stadscentrum!

9 opmerkingen:

Christophe zei

Laat ons hopen dat ze het 'eerste uur gratis'-systeem verlengen voor onbepaalde duur !!

Anoniem zei

Geld dat systeem ook in de parking van K??

Anoniem zei

Nee, het eerste uur is niet gratis bij K.

Overigens is de prijs van de Veemarkt (Parko) tijdens het bouwen van K omhoog gegaan van €2.50 voor een ganse dag naar eerst €4 en nu al €5.

K is, dacht ik, €10 voor een ganse dag.

De Vetex parking is gratis, maar dat is een lokkertje voor de beginperiode. Die parking zal verdwijnen want andere plannen.

Anoniem zei

in de chequeboek die je kon krijgen bij de shoppingbags zit er wel een bon voor 1uur gratis parking in Q-park. Dus je eerste keer kan je wel een uurtje gratis parkeren.

Anoniem zei

ik verlang om eens te gaan!!

Anoniem zei

1ste uur is voor IEDEREEN GRATIS in de K tot en met 30/06/2010

Anoniem zei

dus m.a.w. moet elke werknemer die er werkt 10 euro per dag betalen om er te parkeren bij het werk. triestig dat enkel het winstbelag telt.kortrijk is en blijft een triestige stad.

Anoniem zei

Uh? Denk dat er een speciale regeling is voor werknemers hoor. Die betalen echt geen €10 per dag, dat is enkel voor de klanten!

FRANK zei

De parking is prachtig, ruime in en uitrit.
Alleen jammer dat je op -4 niet met bankcontact kunt betalen