To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 10 maart 2010

Saturn stunt bij opening met eerste 3D-televisie


Saturn, een wereldspeler met ervaring in winkelcentra, gaat ervan uit dat er in het winkelcentrum K dagelijks zo'n 15.000mensen over de vloer zullen komen. De grootste winkel van K zorgt al meteen voor een stunt van formaat door bij de opening de allereerste 3D-televisie in ons land in de etalage te zetten.

Het had heel wat voeten in de aarde om de aanwezige journalisten voor een persconferentie binnen te loodsen gisterenochtend in de 3.100vierkante meter grote winkelruimte van Saturn. Dat kwam door de strikte orders van Foruminvest dat niet wilde dat er al iets zou te zien zijn van het winkelcentrum zelf voor de officiële opening vanavond. Dat lukte grotendeels, maar het is wel duidelijk dat het tot de finish nog keihard knokken zal zijn om alles tijdig klaar te krijgen.

'Nog geen prijzen noemen'

Met Saturn krijgt winkelcentrum K in elk geval de grootste winkel van alle 86. Saturn behoort tot de Duitse groep Media Markt-Saturn en is als elektronicaketen bekend om zijn scherpe prijzen. Totnogtoe had de groep in West-Vlaanderen alleen een Media Markt in Roeselare en Oostende en sinds eind vorig jaar een Saturn in Brugge. De vestiging in Kortrijk is evenwel nipt de grootste van de drie. Hij bezet een groot stuk van de verdieping -1 in K.

Manager Patrick De Pourcq - 'ik woon in Aalst maar heb roots in Wevelgem en Dadizele' - prees zich gelukkig dat hij met de 3D-televisie van Thomson (met een diameter van 1meter) een trekpleister van formaat in huis heeft voor de opening van donderdagmorgen. 'Het is het allereerste exemplaar dat in ons land te koop is', liet hij weten. 'En nee, ik noem nog geen prijzen. Die maken we pas donderdag bekend bij de opening. Een brilletje heb je voor dit toestel alleszins niet meer nodig.'

Gamecorner

Toch zal dit voor de meeste bezoekers in eerste instantie een gadget zijn om even naar te kijken en zullen het vooral de 70.000artikelen in de rekken zijn die de aandacht trekken. 'Voor het eerst pakken we uit met een gamecorner zodat de liefhebbers op vierplaatsen games zullen kunnen spelen', aldus De Pourcq.

77 werknemers

Qua tewerkstelling is Saturn in K ook de grootste. De elektronicaketen stel in één klap 77werknemers te werk en sluit het niet uit dat dit aantal snel gaat stijgen. 'Afhankelijk van hoe het loopt', aldus De Pourcq, 'maar het is in elk geval onze intentie om nog meer mensen aan te werven. Driekwart van wie hier werkt, komt ook uit de streek rond Kortrijk.'

In België waren er eind vorig jaar 1.455mensen tewerkgesteld bij Media Markt-Saturn in ons land. Wereldwijd haalde de groep in 2008 een omzet van 492miljoen euro. De schatting is dat het cijfer van 2009 de kaap van 500miljoen fors overschrijdt.

bron: www.nieuwsblad.be

Morgen opent een gloednieuwe Saturn in het al even nieuwe shoppingcenter 'k in Kortrijk'. Een gloednieuwe driedimensionale tv van Thomson zal daar ongetwijfeld hoge ogen gooien.

Lang zal die niet op gezelschap moeten wachten, want nog deze maand lanceren Samsung en Panasonic hun 3D-gamma en Sony pakt er deze zomer mee uit. Het wordt dus stilaan drummen op de driedimensionale markt. Samsung, 's werelds grootste producent van televisietoestellen, heeft zijn eerste 3D-apparaten al op zijn Zuid-Koreaanse thuismarkt gelanceerd en wil nog deze maand de eerste toestellen wereldwijd op de markt krijgen. De verwachtingen zijn hooggespannen: dit jaar wil Samsung er nog minstens twee miljoen van slijten. Ook grote concurrent Panasonic komt eraan: vandaag lanceert het in Amerika zijn eerste 3D-tv's. En gisteren liet Sony weten vanaf 10 juni op de Japanse thuismarkt te komen en vanaf dan de wereld te gaan veroveren. Sony hoopt het komende jaar 25 miljoen lcd-tv's te verkopen, waarvan tien procent 3D. Opvallend is dat de tijd van de gekke roodgroene brilletjes stilaan voorbij is. Met zijn nieuwe Full HD 3D-tv's, zoals de LX900, belooft Sony levensechte actie in driedimensionale weergave, met een heel andersoortig brilletje. De nieuwste 3D-technologie werkt op basis van een zogenaamde Active Shutter-bril, waarbij de glazen om en om in hoog tempo worden verduisterd en Full HD-beelden in een altijd veranderend perspectief worden geprojecteerd. Naar verwachting zullen in 2013 wereldwijd 15,6 miljoen 3D-tv's verkocht worden tegenover 1,2 miljoen dit jaar, zo becijferde onderzoeksbureau DisplaySearch.

bron: www.nieuwsblad.be

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Saturn is wel nieuw, maar, er bestaan al winkels in Roeselare en Brugge. Men gaat van die kanten echt niet naar Kortrijk komen om hier bij Saturn te kopen.

77 werknemers is wel indrukwekkend en hun prijzen zien er redelijk uit. Maar, een gebrek aan dergelijke goederen is er niet in Kortrijk.

Wat Saturn verkoopt, verkoopt een andere winkel in Kortrijk niet. Wie of wat moet zorgen voor veel meer omzet in Kortrijk?

Anoniem zei

In roeselare is het een media markt.

In Kortrijk centrum is er niets aanwezig van dergelijke winkels. Ik kocht mijn dingen meestal in Brussel, waar ik werk.

In Kortrijk is er wel degelijk groeipotentieel en gelukkig hebben ze dat eindelijk ingezien voordat heel het centrum failliet was en de repatatie van Kortrijk nog verder de dieperik inging.

Anoniem zei

wow die 3D-TV wil ik echt wel zien!

Anoniem zei

Hallo 15000!!! bezoekers per dag??
Die geloven nog in Sinterklaas zeker?

Anoniem zei

15000 is niet onmogelijk, maar ze moeten er niet nog meer gaan verwachten. Is wel een prachtige winkel en die 3D-tv is echt wel een publiekstrekker. Je blijft er echt kijken. Voorlopig stond er nog geen prijs bij. Maar ik denk wel dat er heel wat geïnteresseerden zullen zijn.

Geert Verbeke zei

Beste,
dat er veiligheidagenten rondlopen is vanzelfsprekend maar dat ze meer blaffen dan vriendelijk zijn is helaas een feit. Saturn binnengaan wil zeggen met een snauw te horen krijgen dat je een schoudertasje aan de overkant moet achterlaten. Graag ook wat klantvriendelijkheid.
Geert Verbeke