To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zondag 14 maart 2010

Sfeerfoto's zaterdag 13 maart

De Langesteenstraat op zaterdagnamiddag: gezellig druk.
Het was zelfs zo druk dat de deuren af en toe dichtgingen en de shoppers in groepjes terug binnen gelaten werden.27 opmerkingen:

Anoniem zei

Was er veel overlast van wagens? Om 14.30 even gaan kijken richting Zwevegemsestraat/Tacklaan/Oudenaardsesteenweg en dat viel mee. De politie (op wiens kosten?) zorgde voor een vlotte circulatie.

Anoniem zei

van de overlast van de wagens heb ik zelf ook nog niks gemerkt, zowel vrijdagavond rond 17u als zaterdag rond 17u heel vlot tot aan de Veemarkt kunnen rijden!

Anoniem zei

kosten: politie wordt niet extra betaald voor dat werk, er worden alleen een paar verschuivingen in het werk toegepast... dus op zich geen meerkost (dixit de korpschef van de politiezone Vlas, die het kan weten)

Anoniem zei

Huh? Nogal normaal dat ze gewoon hun wedde ontvangen. Ik heb het niet over meerkost, maar kost. Wie betaalde die 90 (!) agenten? Lijkt me de belastingsbetaler te zijn, wij dus. Tenslotte is K een prive onderneming.

Anoniem zei

Maar die betaalden we ook al voor de K hé.

Anoniem zei

nu is het gezaag van de werken eindelijk gedaan en hebben we weer andere mensen die zeveren over wie de agenten en alle kosten betaalt. stop nu even met daarover te denken en wees gewoon even trots Kortrijkzaan te zijn als je de lange steenstraat, wijngaardstraat , ... zwart van het volk ziet lopen. ... ;-)

Anoniem zei

De "trotse Kortrijkzaan" vroeg men nooit wat. Al evenmin het stadsbestuur. K was iets tussen een bouwpromotor en Stef. Als de trots voor een stad moet komen van een hoop winkels, wel, dan is dat maar triestig.
En als de belastingen verhogen omwille van K, wel, dan zal je de "trotse Kortrijkzaan" nog wel meer horen.

Anoniem zei

Ik vind het een prachtig project en maak me er niet druk over het soms oeverloze gezaag van sommige mensen. Natuurlijk is sommige kritiek terecht (bv over het verlies van inkomsten voor de wijngaardstraat) maar sommige mensen klagen gewoon graag en ze hebben nu weer iets gevonden. Nadat de hype over K is overgewaaid gaan ze klagen over de lengte van het gras in het begijnhofpark of de kost van een bloembak in de stad.
Niks van aantrekken :)

Anoniem zei

Manmanman. Wees eens content zeg. Sommige zaken zijn inderdaad terecht, maar iedereen zal er wel bij varen. Meer werkgelegenheid, betere economie en werkzekerheid binnen de stad. en wees blij dat die agenten er stonden, anders was het 1 grote chaos. Op een openingsweekend is dit normaal. Het is niet zo dat die agenten er altijd zullen staan é. En wat de wingaardstraat betreft, ik denk dat men meer inkomsten zal genereren met dit winkelcentrum. Kijk eens niet altijd naar de zwarte sneeuw, maar kijk verder naar de toekomst en al het positieve dat K met zich meebrengt. Iets negatief afkraken is makkelijker dan iets positief opbouwen natuurlijk... Doe het anders zelf maar eens, zo'n centrum midden het centrum inplanten en zoveel volk lokken, wat daarvoor zo goed als dood was...

Observer zei

"zo goed als dood"?

Dat klopt niet. Het is normaal dat je minder volk ziet als je bepaalde activiteiten naar de rand verplaatst. De Pentascoop was vroeger een zeer drukke uitgaansbuurt, nu rustig. Waarom? Ze trekken nu naar de Hallen want daar is de bioscoop. Is prima!

Zelfde voor de Pottelberg. Daar was vroeger niks, nu winkels en horeca. Idem voor ten noorden van het Shopping Center, ook daar een pak winkels.

Op speciale dagen was Kortrijk voor K best druk.

En zo zijn er nog een paar zaken. Waarom moet de binnenstad zo druk zijn?

Weet er iemand hoeveel bezoekers K gemiddeld per dag moet krijgen om break even te draaien?

Anoniem zei

het aantal bezoekers speelt niet echt een rol maar wat ze van geld uitgeven, mocht je 1 persoon hebben die zijn fortuin spendeert in K kan dat beter zijn dan 1000 kijklustigen natuurlijk.
K is niet 1 winkel maar een hele reeks winkels.

Observer zei

Je hebt natuurlijk wel een bepaalde ratio. X bezoekers zorgen voor X verkopen aan een gemiddeld bedrag van X euro.

Die ratio moet geweten zijn. Hopelijk is het geen gemiddelde van 40.000 per dag!

Het zal alvast hoger liggen dan zowat gelijk welk ander Shopping center (incl. dat van 2007 in Brugge) omwille van de veel hogere kosten bij het bouwen.

Anoniem zei

Ben er nog niet geweest, maar heb wat foto's bezien e.d. 't Is allemaal gecopieerd van de grote centra in 't buitenland natuurljk. Alleen vergeet men dat de Belgen een andere manier van shoppen hebben. Zie maar naar de ferm mislukte entree van Castorama in der tijd, en de falende grote boetieken van Carrefour. Benieuwd ... En inderdaad,'Kuurne' zal z'n volk blijven trekken. Niet iedereen heeft de tijd om den groten toer te doen in zo'n bastion. Ben alleen benieuwd wat in Kuurne in de plaats gaat komen van de Carrefour en de Colruyt. En de vraag is of de winkels die 'dubbel' gehuisvest zijn, en zien dat deze in 'K' meer opbrengen dan in 'Kuurne' ..... Hopelijk wordt het een succes zoals in Wijnegem. Maar daar is mijns inziens de bevolkingsdichtheid veel groter ook dan in het zuiden van West-Vlaanderen. (Trouwens al 'ns 'Bluewater' bezocht tegen London ? Da's nog een stukske groter !!)
Bon, alleen hopen dat die Nederlandse investeerders niet te veel met subsiedies zijn gaan lopen. Ik zie ze het project nog verkopen aan een goedgelovige Belgische investeerder (de Rodenburgs/RIC misschien (grapje !)), om dan de boel verziekt achter laten. Dan pas zit Kortrijk met een dode winkel(straat) ! Want commerce doen met Nederlanders .... Vraag het maar 'ns aan al de werknemers van Blokker, Zeeman, Wibra e.a.
Succes daar in de 'K' en tot binnenkort !

Observer zei

Uh, K is al verkocht door die Hollanders met een ferme winst aan een Duitse groep.

Voorlopig is Foruminvest de grote winnaar op financieel vlak!

Observer zei

"Ben alleen benieuwd wat in Kuurne in de plaats gaat komen van de Carrefour en de Colruyt."

Colruyt zou het Shopping vetrlaten? Dat is nieuw voor me. Waar haal je die informatie?

Carrefour gaat daar inderdaad dicht (ook die in Kortrijk). Delhaize zou graag het marktaandeel inpikken, de kans is dus groot dat Delhaize (natuurlijk geen Proxy) de plaats zal innemen van Carrefour in het Shopping Center.

Timpie zei

Colruyt verdwijnt idd uit RingShopping. Ze zijn een nieuwe locatie aan het bouwen aan de andere kant van de R8, waar vroeger een Lidl heeft gezeten, naast de Renault garage.
Ik zie niet direct een Delhaize op de plaats van Carrefour komen, er zijn reeds 2 grote Delhaizes in Kortrijk die nog maar pas vernieuwd zijn. Dus ene sluiten en verhuizen naar daar zie ik niet direct gebeuren.

Observer zei

Ok, wist niet dat de Colruyt het aftrapt. We zullen zien wat er in de plaats komt.

Het is eerst afwachten of Delhaize Carrefoor overneemt, maar in de pers was alvast te lezen dat hun interesse groot is. Delhaize doet het de laatste jaren prima.

Daarom denk ik dat, in geval ze Carrefour overnemen, ze wel degelijk daar een nieuwe Delhaize opstarten.

Vroeger zat daar de Sarma en op een bepaald moment zelfs nog een GB aan de andere kant. Het probleem is niet dat er geen markt is, het probleem met Carrefour is hun concept.

Anoniem zei

De mensen die zitten te zagen dat de politie betaald wordt door de belastingbetaler, denken precies alsof ze de enige mensen zijn die belastingen betalen. K brengt veel meer belastingen in het laadje dan u en mij.

Wesley zei

Vandaag ik K geweest. Prachtig gebouw. Doch stel ik mij de vraag waarom de liften niet wat groter werden gemaakt en de roltrappen meer rolstoel en kinderwagvriendelijk.

Anoniem zei

"K brengt veel meer belastingen in het laadje dan u en mij."

Gelul, K zal de eerste jaren niks aan belastingen betalen en officieel met verlies werken. Zo doen grote bedrijven dat. Van welke planeet kom jij?

Anoniem zei

roltrappen rolstoelvriendelijk? Dat moet je toch eens uitleggen. Rolstoelen gaan toch gewoon met de lift.

Anoniem zei

"roltrappen rolstoelvriendelijk?"

Ik denk dat anoniem doelt op het gebrek aan een hellend vlak zoals in "t Shopping center.

Uiteraard kunnen ze de lift nemen, maar in 't Shopping heb je de keuze.

wesley zei

Ja rolstoelvriendelijk of kinderwagenvriendelijk. Dat bestaat. En de lift ja die kunnen ze gebruiken, maar dan moeten ze wel een pak groter worden. Vandaag zeker 20x hetzelfde gehoord. Prachtig initiatief, maar die liften e. Veel mensen zien sukkelen met rolstoelen en kinderwagens. Jammer.

Anoniem zei

Waarom altijd slecht comentaar geven, en afbreken,
alles heeft zijn min punten,
de k heeft tenslotte ook zijn pluspunten hé,
-de winkels die k heeft had je vroegr niet in kortrijk en moest je voor naar gent,antwerpen,oostende rijden, nu verbruik je lekker minder benzine, en als het regent loop je ook nog eens droog,
en zo zijn er nog heel wat pluspunten,
wees ook eens positiev mensen :)

alles heeft plus en min punten, !!

Het enegste nadeel dat ik vin,(en ligt tenslotte niet aan k ) is dat mijn vriendin er werkt van smorgen 08u30 en 21u savnds maar pas gedaan heeft met werken! en daar in tussen krijgt ze geen pauze om iets te eten of dergelijke! en als ze naar het toilet moet moet ze er boven op nog eens 40cent voor betalen ! maar dat ligt natuurlijk aan haar werkgever en niet aan k :)

Anoniem zei

met kinderwagens in zo'n drukte is zoiezo onverantwoord...voor alle partijen...

Anoniem zei

"-de winkels die k heeft had je vroegr niet in kortrijk en moest je voor naar gent,antwerpen,oostende rijden, nu verbruik je lekker minder benzine, en als het regent loop je ook nog eens droog,"

Kan meneer, waarvan de vriendin in K werkt, eens even een lijstje maken van winkels die je nog niet in Kortrijk kon vinden?

Dat zijn er veel minder dan je denkt.

40 cent als ze eens moet pissen of schijten? Is er dan geen wc (voor eigenaar/personeel)in de winkel? Is vaak zo, en in een nieuw centrum helemaal geen overdreven luxe.

Anoniem zei

En dan nog te bedenken... retailexperts in Nederland hadden er een hard hoofd in of La Place in België überhaupt wel zou aanslaan als formule. Zij dachten namelijk dat de restaurantformule van het Nederlandse warenhuisbedrijf V&D zich niet zou lenen voor het buitenland. En al zeker niet voor een land als België, waar de mensen nog veel meer dan in Nederland culinair zijn ingesteld. La Place heeft echter de gok gewaagd. En kijk... het tweede restaurant in België is inmiddels een feit: in Kortrijk dus. En het eerste restaurant in België, namelijk dat in Antwerpen is boven verwachting een groot succes. De formule zou dan ook zijn aangepast aan de Belgische omstandigheden en behoeften, net zoals ook de Hema destijds dat heeft moeten doen. In NL is La Place nog altijd de kurk waar het warenhuisbedrijf V&D op draait. Als dat restaurantbedrijf er niet was, was het nog maar de vraag of dan V&D er wel nog was.