To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 11 maart 2010

Opening om 9u

Iets voor 9u stonden al een paar honderden personen te wachten aan de ingang op de Veemarkt.
De winnaars van de wedstrijd mochten het lint doorknippen.
De massa stroomt K binnen


25 opmerkingen:

Observer zei

Zo, deze morgen om 8.50 stond ik aan de ingang van K (ik sta op de tweede foto). Hooguit 150 man wat veel lager was dan verwacht. Na een ceremonie met "het moordwapen" ging de tent open. Ik wandelde 50 minuten, ging even naar huis, en wandelde dan nog een half uurtje. Toen was er al een pak meer volk, maar van een overrompeling was er geen sprake.

Het viel me op dat aan de buitenzijde er nog volop winkels te huur zijn, wel voor 30% leeg. In de toren is het nog weel erger want staat op een kleine winkel volledig leeg. Opmerkelijk! Er waren ook nog wel wat lege plaatsen op de tweede verdieping, maar de rest is zowat vol. Lijkt me een dekkingsgraad van zowat 85% wat niet slecht is, maar tenslotte staan er nu ook extra panden leeg in de winkelstraten. Van een aanzuigkracht is momenteel (nog?) geen sprake.

Voor mezelf is die sportwinkel, saturn en eten/drinken van belang. De rest kan me niet echt bekoren, maar dat is bijzaak. Het gebouw zelf is ok, maar zeker niet spectaculair. Op de gelijksvloer was het wat kil en blijkbaar zijn er wel deuren, wat me opviel.

Men had wel al een massa volk verwacht vandaag: een massa politie, twee brandweerwagens (!), rode kruis en overal security. Ook de winkels hadden al hun personeel op post. Ik geloof dat K wel zal draaien, maar geloof niet in de aanzuigkracht.

Anoniem zei

er zijn blijkbaar maar 3 panden nog te huur, maar een aantal winkels kon niet meer klaar zijn voor de opening met de inrichting (de slechtere leerlingen van de klas ;) ) of ze waren bij de laatste om hun contract te tekeken. In de komende weken zouden die moeten ingericht worden.

Het gebouw zelf vind ik wel fantastisch, je hebt niet het gevoel in een shoppingcomplex te zitten, echt mooi gedaan, na de foto's van de VIP opening gezien te hebben wil ik het ook wel eens zien in het donker met de belichting van de koepel enzo. Ziet er mij ook prachtig uit.
Kortrijk staat inderdaad weer in de top van de shoppingsteden!

Observer zei

Weet er iemand wat de gemiddelde huurprijs per vierkante meter is?

Anoniem zei

ik geloof eens ergens gelezen te hebben dat de huurprijs €350/m² is

Anoniem zei

juiste prijzen weet ik niet, maar heb op de opening wel gehoord dat de huurprijs afhankelijk is van de opp en het soort winkel, en ook afhankelijk van je omzet. Als je meer verkoopt dan wat zij schatten, stijgt je prijs. De boekhoudingen van alle winkels moeten dan ook openbaar zijn voor de eigenaars van het winkelcentrum.

Observer zei

€350/m², dan moet je al wat omzetten. Ik zie dat honingwinkeltje schuin tegenover Saturn niet lang bestaan.

Het kan natuurlijk ook een "hobby" zijn van een rijke tante die wat om handen wil hebben, maar ok...

Anoniem zei

rond de middag was er wel een massa volk. er is in mijn ogen maar een woord voor dit project: FENOMENAAL!

Anoniem zei

ik ben daarjuist eens achter school geweest en het was enorm. zoveel volk en wat een sfeer. je voelt gewoon dat kortrijk weer bruist. niet te doen. prachtig zalig enorm fantastisch en wat nog meer;...

Anoniem zei

is er afdeling kids bij ZARA??? iets waar ik al zolang naar uitkijk....

Anoniem zei

Waar zou men moeten tekenen om een Haagen Dasz-tentje of (nog beter!) een Starbuck coffeeshop in "K" te krijgen?!?

Anoniem zei

wat is er nu zo speciaal aan die deuren?...

Anoniem zei

De massa??!!

saphiron zei

Het is prachtig. Bedankt om iets nuttig met ons belastinggeld te doen, eerlijk waar!

Anoniem zei

Aan saphiron: niet alles wordt betaald met belastingsgeld é. Dit is een privé-investering é. Zou idd wel leuk zijn Starbucks en Haägen-Dasz.
En ja, in Zara is een kinderafdeling, denk ik.

Anoniem zei

het shoppingcenter is echt prachtig, je kan het niet geloven dat je in Kortrijk bent als je er in staat, ik kon niet begrijpen waar ze al die plaats van daan haalden. La place is ook een leuk plekje, vooral de smoothies, tis het beste wat ze ooit met Kortrijk gedaan hebben. ik weet een ding twordt slecht voor myn portefeuille:s:p

Anoniem zei

"wat is er nu zo speciaal aan die deuren?..."

Niks, blijkbaar hebben ze gekozen voor gewone deuren na veel poeha over "ingang zonder zichtbare deuren, uniek en revolitionair!".

Wat wel speciaal is, is de kou op het gelijkvloers, trekgat tot en met!

Anoniem zei

Wat mij is opgevallen : Feestelijke opening 11-12-13-14 maart...Hmmm of het ligt aan mij of aan de drukker maar van dat feestelijk heb ik nog niks gemerkt. zou niet weten wat er feestelijk aan is, behalve een leeg podium dat niet gebruikt wordt....
als je kijkt onder evenementen op de site van stad kortrijk zie je de opening zelfs niet staan...Ze hadden duidelijk geen geld meer over om de gewone mens een feestelijke opening aan te bieden...

Anoniem zei

Waarom denk je dat er geen resem BVs waren? "Jan met de Pet" opent! Er zijn gewoon geen centen meer voor veel troelala.

Vergeet niet: 6 maanden extra vertraging hebben een pak extra geld gekost!

Anoniem zei

Ik weet niet wanneer jullie geweest zijn, maar toen ik ging werd dat podium voortdurend gebruikt.
En wat de deuren betreft moeten we wachten tot het wat warmer is om te zien wat er zo speciaal aan is.

Anoniem zei

Vandaag eens gaan kijken naar de K. ben altijd een Ringshopping kuurne shopper geweest. Hopelijk geeft de K ons eens wat anders.

Anoniem zei

en blijkbaar zijn er ook heel wat mensen die richting kortrijk trokken doorgereden naar het ringshopping waar ook veel volk was. Daar zullen ze na de de eerste stormtoeloop met hun gratis parking in de handen wrijven.

Anoniem zei

wat met het shoppingcenter in kuurne?

Anoniem zei

Kuurne zal ook wel zijn volk blijven trekken hoor.

Anoniem zei

Iedereen zegt Kuurne, maar het Shopping Center Kortrijk Noord ligt in KORTRIJK.

Anoniem zei

Wat die deuren betreft moet je er eens op letten dat als je de roltrap neemt bij H&M naar beneden, dan heb je daar deuren die elektronisch naar de muur geschoven zijn. Die deuren kunnen elektrisch verschuiven van de muur tot aan de roltrap om het centrum af te sluiten. Ik denk dat dit het soort systeem is dat men bedoeld.