To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 16 maart 2010

Afwerking Wijngaardstraat

Gisteren, maandag 15 maart, is men zoals beloofd, gestart met de afwerking van de Wijngaardstraat.

14 opmerkingen:

Jean Marc zei

Ik vind nergens info over de plotse sluiting van Paris XL (ook niet via Twitter) i.v.m. instortingsgevaar.

Wou wel even mededelen dat Saturn zaterdag geen balonnen met gas mocht opblazen en door de dienst veiligheid hierbij op de vingers werd getikt. Mijn dochtertje Stientje kreeg... de laatst geblazen ballon mee toen we beloofden meteen naar buiten ermee te gaan en te zorgen dat hij niet bij de drie andere terecht zou komen tegen het plafond.

Is wel veel mooier uitgevallen dan ik verwacht had en zeer eigenzinnige bouwstijl. Hopelijk is de beton effectief droog, want in zo'n tempo bouwen, blijft toch gevaarlijk, denk ik.

Anoniem zei

Inderdaad een feestelijke opening. Maar kinderen met een ballon waren niet welkom.

Heel fijn van K in Kortrijk

Stoffel zei

Op zondag merkte ik op het niveau een serieuze geur van uitlaatgassen, ik denk dat er daar toch ook nog even werk aan is...
Ook in de Chill Out waren zondag problemen met waterlekken, het achterste deel stonden een aantal emmers en het water druppelde aan een gezapig tempo van het plafond... maar ja, met zo'n groot bouwwerk kan je je natuurlijk aan wat kleine en grotere kinderziekten verwachten...

Anoniem zei

Stel u maar voor dat die ballonnen met helium met een vlammetje in contact zouden gekomen zijn in die massa volk... ik moet er geen tekeningske bij maken zeker. Dat zou dus een ramp geweest zijn é.

Anoniem zei

Winkel gesloten wegens instortingsgevaar (!) en ketels om het lekkende water op te vangen in een andere winkel!

Goed begin!

Anoniem zei

Deze namiddag door K gewandeld en Ici Paris was wel degelijk open, geen idee vanwaar dat bericht dus komt?

Anoniem zei

timpie, mogelijk om ons verder nieuws te bezorgen over andere winkels in kortrijk die de deuren sluiten omdat ze nu onderdak vinden in K, wat met kuurne (colruyt, gb die weggaan), nieuwe winkels die zich in het kortrijkse stadscentrum vestigen etc...

Timpie zei

Bozzy heeft bijv zijn deuren gesloten om in K te komen, maar in hun vorige winkel zit er al terug een nieuwe winkel. Ook de WE had in september al de deuren gesloten, maar daar is voor nieuwjaar ook reeds een andere winkel geopend. Men is ook volop bezig in de Sint-Jansstraat panden tegenover K op te knappen om nieuwe dingen in onder te brengen.

Ik volg ook maar de berichten in de kranten é ;-) Maar hier gaat het vooral over K en dat zal ik ook zo proberen te houden.

Anoniem zei

Helium is onbrandbaar.

Anoniem zei

Inderdaad, groot licht die het had over ontploffingen, helium is ONBRANDBAAR.

En waterstof zal het wel niet geweest zijn, maw paniek en gelul om niks. Die balonnen kunnen geen kwaad.

Anoniem zei

Instortingsgevaar enz jaloezie
begint te spreken

Nico zei

Nu es om over die wijngaardstraat te klappen... komt daar weer van die verlichting in die centrale goot, of laten ze da weg??

Anoniem zei

Als je goed kijkt zijn er overal lichtjes in voorzien (LED-jes met dia 10mm).
Zal wel leuk zijn en waarschijnlijk steviger dan de vroegere verlichting.

Anoniem zei

"maar ja, met zo'n groot bouwwerk kan je je natuurlijk aan wat kleine en grotere kinderziekten verwachten..."

In vergelijking met het vogelnest in Peking is dit een tuinhuis. Het valt me op dat men hier in het Westen niet veel meer voorstelt qua architectuur en economie. Zelfs een onnozel brugje bouwen zoals de Lange Wapper is er al te veel aan. Je mag van de Chinezen zeggen wat je wil. Ons voorbijsteken zullen ze. Bereidt al vast een pruimengezichtje voor wanneer de welvaart definitief naar het Oosten verhuist...
Het Westen stelt echt niets meer voor. Het minste bouwwerkje, straatje die er aangelegd wordt heeft héél wat voeten in de aarde..