To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 28 februari 2008

"We zijn de modder beu!"

Er komt maar geen einde aan. Buurtbewoners, zijn het beu.

Om dit aan iedereen duidelijk te maken is op woensdagavond een enorm spandoek door de buurt van de Zwevegemsestraat opgehangen. Niet alleen de private bewoners klagen, maar ook de handelaars en horeca-uitbaters uit de straat. Iedereen weet dat de Kortrijkse Zwevegemsestraat bestaat uit vele handelszaken die onderworpen zijn aan strenge hygiënische normen. Zoals de bakkerij, de beenhouwerij, de bistro, de frituur, de superette, het café en restaurant zijn instelligen die onderhevig zijn aan ernstige controles vanwege de volksgezondheid en het voedselagentschap. Een groot deel van deze ondernemers hebben de meeste moeite om tijdens de openingsuren de smurrie uit hun zaak te houden. "Wegens de werken in "K" hebben we reeds minder klanten over de vloer en toch hebben we méér kuiswerk" klinkt het.

bron: HorecaSol

7 opmerkingen:

Anoniem zei

en maar klagen en klagen,men doet alles op de werf om de modder binnen de perken te houden,snappen ze niet dat ze met een mega werf naast hun deur zitten.........

Anoniem zei

inderdaad, men doet heel veel moeite, maar met zo een werf kan het niet anders dan dat er wat overlast is. Als het dan toch zo vuil is in je winkel, sla dan een keer een extra dweilke é, is dat nu zo een ramp?

1983 zei

Het "not in my backyard" syndroom!

Anoniem zei

Aan elkeen hierboven wens ik dergelijke werken in zijn achtertuin en dit gedurende meer dan twee jaar.
Deze werken zijn noodzakelijk om Kortrijk weer als shopping stad op de kaart te plaatsen, maar een beetje respect voor de mensen die er midden in zitten mag ook. Deze mensen dweilen elke dag met de kraan open. En dan is er nog de geluidsoverlast, de klanten die wegblijven en de vrachtwagens die de boel blokkeren.

Anoniem zei

geduld is een schone zaak

Anoniem zei

Ik begrijp de klachten wel maar voor wat hoort wat, niet?
Eens de grote graafwerken, en de afvoer van de grond achter de rug zijn beginnen de betonwerkzaamheden.
Wanneer de vloerplaat dan is geplaatst zal van modder niet veel sprake meer zijn. Maar dan zal het geluid van betonmixers en slijpschijven misschien voor ergernis zorgen?

Anoniem zei

K zal veel meer volk naar de binnenstad lokken, en ook de omliggende handel en horeca zal hiervan meeprofiteren. Waarover gaan ze dan weer klagen? Personeelstekort?