To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 14 februari 2008

NB07: De voetgangersdoorgang

De voetgangersdoorgang tussen Veemarkt, Sint-Janslaan en Wijngaardstraat.

De wielwasinstallatie wordt gebruikt door vrachtwagens die op de werf aan het werk zijn. Ook aan de Sint-Janslaan zijn intussen rioleringswerken aan de gang. Door de aanwezigheid van de voetgangersdoorsteek tussen de Veemarkt en de Wijngaardstraat gaan de vrachtwagens die in de Sint-Janslaan aan het werk zijn, nu niet door de wielwasinstallatie.

Wij willen echter de aandacht hebben voor de ruime omgeving en streven dan ook na dat alle werfvrachtwagens door de wielwasinstallatie rijden.

Vanaf 20 februari 2008 wordt dan ook een andere werfinrichting ingevoerd. Rond die periode zullen geen vrachtwagens meer wegrijden via de Sint-Janslaan en de Spoorweglaan, maar zal de Sint-Janslaan ongeveer in het midden afgesloten worden voor het werfverkeer.
Daardoor zullen voetgangers een ommetje moeten maken rond de werfomheining in de Sint-Janslaan om in de Wijngaardstraat te raken. Het voordeel is natuurlijk wel dat alle vrachtwagens dan door de wielwasinstallatie zullen gaan.

Voor het comfort van de voetgangers worden wel een aantal extra maatregelen genomen:
- Er is steeds een vrije doorgang van minimaal 1,5m
- De voetpaden zullen mooi verhard worden waardoor kinderwagens en rolstoelen comfortabel zullen kunnen passeren.

bron: nieuwsbrief 07/25

1 opmerking:

Anoniem zei

kinderwagens vlot kunnen passeren?!!! gelukkig ben ik een fan van de ardennen, alleen moet ik nu geen 200km rijden om te ondervinden of mijn kinderwagen een "all terein" versie is. toen ik hem kocht, werdt er wat mee gelachen. nu heb ik ten minste geen problemen om door 't stad te geraken!