To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zondag 10 februari 2008

Heraanleg Gentsesteenweg, doortocht R 36 en doortocht N8

Dit en volgend jaar starten de Vlaamse Overheid en de stad Kortrijk met de heraanleg van het traject Kortrijk Oost tot de Gentsesteenweg.

De werken verlopen gefaseerd om de bereikbaarheid te garanderen. De fasering van de werken hangt af van de mogelijke werkomleggingen voor het gewone verkeer, maar ook voor het vrachtverkeer dat op- en afrijdt van de werf van het nieuwe winkelcomplex K in Kortrijk.
De stad streeft ernaar om het hele traject af te hebben tegen de opening van K in Kortrijk op 16 september 2009. Dat is de meest optimale situatie opdat de wegen het bijkomend verkeer zouden kunnen verwerken zonder bijkomende verkeershinder voor de langsbewoners. De vooropgestelde timing is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

De eerste fase loopt van 1 juni tot 1 september 2008. De werfzone bestaat uit de Gentsepoort, de Minister Liebaertlaan en de Gentsesteenweg (tot aan het kruispunt met de Veldstraat, de Veldstraat blijft open). De Gentsesteenweg zal afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer vanaf de Veldstraat tot en met de Gentsepoort. De Gentsesteenweg is verboden voor verkeer zwaarder dan 7,5 ton (uitgezonderd leveringen). Het autoverkeer van en naar het centrum wordt zoveel mogelijk geleid via de Brugsesteenweg.

De tweede fase loopt van 1 september 2008 tot 1 april 2009. De werken vinden plaats in de Gentsesteenweg (tussen de Veldstraat en Loodwitstraat), het Plein, de Gentsestraat, de Sint-Janslaan, de Zwevegemsestraat en de Oudenaardsesteenweg. Er vinden geen werken plaats aan de Zwevegemsepoort.

De derde fase vindt plaats van 1 april tot 1 september 2009. Er zijn werken gepland in de Zwevegemsestraat, de Oudenaardsesteenweg, de Zwevegemsepoort, de Sint-Janslaan en de Spoorweglaan.
Voornoemde hoofdfases worden opgesplitst in verschillende deelfases.

bron: nieuwsbrief stad Kortrijk

Geen opmerkingen: