To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 13 februari 2008

Stand van zaken K

De werkzaamheden voor de bouw van het winkelcomplex K in Kortrijk zitten op schema. De slibwanden aan de Romeinselaan zijn klaar. Op dit ogenblik is men volop bezig met de fundering van de toren, het plaatsen van de palen van het winkelcentrum en het uitgraven van de tunnel aan de Romeinselaan. In de Sint-Janslaan zijn rioleringswerken aan de gang en in de Sionstraat gingen ondertussen de laatste panden tegen de vlakte. De werkzaamheden voor de plaatsing van de slibwanden voor de tunnel aan de Sint-Janslaan gaan eind februari van start.

De werken en werven brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. Volgende maatregelen moeten de netheid van de omgeving garanderen:

  • Op de werf (ter hoogte van de kop Veemarkt-Zwevegemsestraat) staat een wielinstallatie opgesteld. Elke vrachtwagen die de werf verlaat, moet doorheen deze kuisinstallatie.
  • De wielwasinstallatie staat een eindje verwijderd van de openbare weg waardoor het risico bestond dat tussen de wielwasinstallatie en de openbare weg de vrachtwagens opnieuw besmeurd geraakten. Daarom kreeg dit stukje werfweg onlangs een laagje asfalt. Twee werfopzichters zorgen ervoor dat vrachtwagens die de openbare weg opgaan, voortdurend gereinigd worden.
  • In de omgeving rijden drie bezemwagens die de omliggende straten proper houden. Elke vrijdag vindt een kuisactie plaats. Dan geldt ondermeer een parkeerverbod in de Zwevegemsestraat.

bron: http://www.kortrijk.be/

Geen opmerkingen: