To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 23 februari 2010

Nederlandse Holding Maxeda lanceert nieuwe restaurantketen in België

De Nederlandse megaholding Maxeda heeft in België ambitieuze plannen voor zijn restaurantketen “La Place”. Na de opening van een eerste restaurant op de Antwerpse Meir, wordt de expansie in België onverminderd voortgezet overeenkomstig een goed onderbouwd businessplan.

Ons land wordt het eerste grote buitenlandse avontuur van Maxeda-dochter La Place. “In het tweede jaar na de opening, blijkt het restaurant in Antwerpen al winstgevend,” zegt Droes Prinsen namens de restaurantketen. “Gezien die meevallende ervaring, is België een absolute topprioriteit. De komende jaren willen we tot tien nieuwe openingen overgaan. We zullen dat stap voor stap doen en telkens op uitstekende locaties waar veel mensen komen.”

La Place zal straks zijn tweede Belgische restaurant openen in het prestigieuze nieuwe winkelcentrum “K in Kortrijk”, dat op 11 maart zijn deuren opent. Op een ruimte van 700 vierkante meter zal er plaats zijn voor 360 stoelen (100 buiten, 260 binnen). Maxeda haalt per nieuw restaurant zo’n investeringsbedrag van circa 1 miljoen euro boven. In Kortrijk kunnen meteen vijftig mensen voltijds aan de slag. In de komende jaren moeten andere grote of middelgrote steden een La Place restaurant krijgen.

De sfeervolle La Place-restaurants mikken met een combinatie van vers aanbod (“vanmiddag op het land, morgen in het restaurant”) op een breed publiek. In Nederland telt La Place 200 horeca-vestigingen (waaronder 85 soortgelijke restaurants als die in België), 35 miljoen gasten en 4500 medewerkers. Daarmee is het in Nederland -op één plaats na- marktleider in de horeca.

Holding en moederbedrijf Maxeda is bepaald geen kleine jongen. Maxeda controleert grote retailnamen zoals de ook bij ons welbekende winkelketens M&S Mode, Hema, Brico of Hunkemöller.

bron: www.trends.be

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Kan er al een tafeltje gereserveerd worden? (2pers.)

Anoniem zei

En? Moet het aan het venster zijn?

Anoniem zei

buiten op het terras is er nog plaats voor 11 maart.

Anoniem zei

Doe alvast maar uw laarzen aan als ge wilt buiten zitten

Anoniem zei

de winterbotten tegen de koude dan?

Anoniem zei

Oké, 't is in de jaccos, heb net gebeld, én ik mag aan het raam zitten, MAAR, ze waren nog niet zeker of er glas ging inzitten, dat risico moest ik nemen

Anoniem zei

glas zal er sowieso inzitten, waren één van de eerste ramen die ze geplaatst hebben.
Waarom al die negatieve onzin blijven uitvinden?

Anoniem zei

"negative onzin"? Das wel voor de grap é jongen, vanwaar zijde gij zeg? Bijt nog wa op uw tanden en over 2 weken is 't gedaan.