To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 17 februari 2010

Belgacom verlaat Pottelberg en huist vanaf 11 maart op eerste verdieping van ‘K in Kortrijk’

“Telefonie terug in stadscentrum!”

Op de eerste verdieping van ‘K in Kortrijk’ opent Belgacom op donderdag 11 maart zijn fonkelnieuwe shop. Speciaal aan deze ruimte is dat zij straks het enige aanspreekpunt voor telefonieaangelegenheden van Belgacom in Kortrijk zal zijn. “Maandag 8 maart is namelijk onze laatste werkdag in het Bouwcentrum Pottelberg langs de Engelse Wandeling,” legt shop manager Eddy Mahieu (50) uit. “Dinsdag 9 en woensdag 10 maart verhuizen wij van onze 600 m² tellende winkel op de Pottelberg naar pand 54 van “K in Kortrijk’. Daar beschikken wij over een nuttige oppervlakte van 230 m² om al onze klanten oplossingen voor telefonievragen te bieden. Waar wij aan het Bouwcentrum Pottelberg dagelijks 350 tot 400 personen over de vloer krijgen, verwachten wij in ‘K in Kortrijk’ tussen de 1.000 en de 1.500 mensen per dag. Behalve een ‘vraagpubliek’, zullen wij in ‘K in Kortrijk’ ook een ‘kijk- en kooppubliek’ hebben. Bovendien komt Belgacom tegemoet aan de vraag van veel mensen om ons weer in het stadscentrum te vestigen.”

“Allereerst kunnen de mensen in onze nieuwe vestiging terecht voor de aankoop van telefoontoestellen,” overloopt Eddy Mahieu de mogelijkheden. “Je hebt keuze tussen ruim 25 types van vaste telefoontoestellen en zowat 80 soorten gsm’s. Ons business centrum verhuist ook mee naar K. Dit wil zeggen dat de zelfstandigen, van kleine kmo’s tot grote bedrijven, bij ons advies en dienstverlening krijgen voor specifieke situaties rond vaste en mobiele telefonie, gewoon internet en internet via gsm of laptop, het beveiligen van internetaansluitingen en het bewaren van gegevens. Individuele personen en gezinnen hebben uiteraard gelijkaardige vragen, maar dan voor privaat gebruik. Ook zij zijn bij ons van harte welgekomen. In dat verband zijn wij ervan overtuigd dat voornamelijk de Kortrijkse senioren daar gelukkig mee zullen zijn. Want toen wij in 1998 onze winkel langs de Doorniksestraat verlieten om naar de Pottelberg te komen, namen veel mensen ons dit niet echt in dank af.”

...

“Als gevestigde waarde kon Belgacom onmogelijk uit een opportuniteit als ‘K in Kortrijk’ wegblijven,” voegt Eddy Mahieu er nog aan toe. “Sinds zes maanden zeggen wij het in het Bouwcentrum Pottelberg aan al onze klanten door. Iedereen reageert positief. Want in ‘K in Kortrijk’ zullen wij vlotter met de bus en de trein bereikbaar zijn. De ondergrondse parking zal 1.100 betalende plaatsen tellen. Er zal tevens een omvangrijke fietsenstalling voorhanden zijn.”
“Voor mij persoonlijk is de verhuizing van Belgacom naar ‘K in Kortrijk’ alvast de grootste uitdaging in die 32 jaar dat ik bij Belgacom werk,” besluit de shopmanager. “Het zal voor mijn zeven medewerkers, twee nieuwe krachten en mezelf
een grote aanpassing zijn. Want door de verruiming van de openingsuren, zullen wij in ploegen moeten werken. Ik vermoed dat wij op werkdagen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat het meeste volk zullen hebben, naar analogie met het grote winkelcentrum in Wijnegem. Inzake dienstverlening zal de lat nog hoger liggen.”

Lees het volledige artikel in de buurtkrant ‘Nieuws van de Maand’ van het buurtcentrum Achturenhuis, OCMW Kortrijk.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Erg mooi dat Belgacom terug keert naar het hart van het centrum! Zo moet het zijn, en goed bereikbaar voor iedereen.

Anoniem zei

en als je met de auto gaatparking betalen

Parko zei

parkeer je dan in de Veemarkt, dan is het eerste uur gratis ;-)

Anoniem zei

als het niet vol zal staan. met 40000 bezoekers?