Wie in Kortrijk moet zijn, zou binnenkort zonder veel moeite een parkeerplaats moeten vinden. En dat niet alleen, ook tot bij die plaats geraken, zou normaal gezien zonder hinder kunnen. De stad neemt daarvoor een nieuw parkeergeleidingssyteem in gebruik. De 36 nieuwe parkeerborden in Kortrijk geven niet alleen informatie over de dichtstbijzijnde parkings, ook de beste manier om er te geraken wordt aangegeven. Ze detecteren hoe druk het overal is, en geven op basis daarvan advies. Andere steden kijken nu al over de schouder mee. Zo komen Gent, Turnhout en Mechelen straks een kijkje nemen in Kortrijk. Het systeem is wel een erg dure investering, maar het zou de bezetting van de ondergrondse parkings met 15% doen toenemen, zo blijkt in het buitenland.
Het parkeergeleidingssysteem moet de stad behoeden voor een verkeersinfarct als straks het grote winkelcomplex K in Kortrijk de deuren opent, maar tijdens het openingsweekend zelf zal het detectiesysteem voor het verkeer nog niet werken en zullen extra maatregelen nodig zijn.
bron: www.wtv.be
dinsdag 16 februari 2010
Dynamische borden tonen je de vlotste weg naar parking
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
8 opmerkingen:
en alweer zijn we trots dat we in Kortrijk wonen :-)
idd, maar versta het toch niet zo goed. buiten het feit dat er vermeld staat heoveel plaasen er vrij zijn of, volzet of opnieuw vrij... dat is identiek als in bv gent nee?
ze kunnen ook de routes naar de parkings aanpassen. Dus die witte pijlen vooraan kunnen veranderen afhankelijk van de drukte.
Soort van maximalisatie van het aantal auto's in en onder de stad. Briljant.
idd, het speciale aan dit systeem is dat ze kunnen bepalen HOE de mensen naar de parking rijden. In andere steden is de route steeds dezelfde, hier zullen ze de mensen langs de minst drukke route sturen (in theorie alleszins).
en ze kun ook nog extra informatie mee geven onderaan de borden
tegen dat je de informatie geeft gelezen onderaan is uwen bak benzine uit zo traag dat het gaat
parking veemarkt zal altijd vol staan het is er goedkoper of houd het systeem daar geen rekening mee?
Een reactie posten