To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 20 maart 2008

'Wij willen publiek in onze vergeethoek'

Nocturne zet twee winkelstraten in de kijker

KORTRIJK - Achttien handelaars uit de Wijngaard- en de Lekkerbeetstraat in Kortrijk zetten zichzelf vandaag in de kijker. 'Ondanks de zware last van het nieuwe winkelcentrum geven we niet op', zegt organisator Virginie Gyselinck.

De handelaars van de Wijngaardstraat organiseren traditiegetrouw een nocturne op Witte Donderdag. Voor het eerst doet ook de Lekkerbeetstraat mee. De handelszaken zorgen voor een attentie voor hun klanten.

'De meeste winkels zijn open tot 21uur', zegt organisator Virginie Gyselinck. 'Wij willen publiek in onze vergeethoek. De meeste handelaars moeten omzet inboeten door de werkzaamheden van Foruminvest. Maar we laten de moed niet zakken. Er wachten ons nog achttien moeilijke maanden. Er is omzetverlies voor iedereen. Zeker voor wie dagelijkse producten verkoopt.'

'Ik hoop dat Foruminvest de grote werflichten kan aansteken voor ons', zegt Gyselinck. 'We hebben noch verlichting noch muziek in de straat. Er is ons ook een deftige doorgang beloofd naar de Wijngaardstraat, maar die is er nog altijd niet. Klanten moeten een lange omleiding volgen via de Sint-Janslaan. Ze moeten ook door de modder ploeteren. Een aantal panden heeft ook al schade opgelopen. Barsten in muren en vloeren, verzakkingen. Na de werkzaamheden fleurt de Wijngaardstraat hopelijk weer op, na jaren leegstand.'

Deelnemers zijn het Brillencentrum, de Kaashoek (gratis degustatie), D-art house Gallery, Gyselinck design, Art Coco, bakkerij De Korengalm (met attentie), Siam, slagerij Dujardin, immo Pottelberg Despriet, galerij Olivier, slijperij Degrijse, resto Maison Biemeau, Nuit Caline, Ad Hoc, Merlier, Papillon, Az Art en Kristalijn. Ook Unizo is er, met een warm drankje.

Vanavond is er in de Kortrijkse Budascoop een tentoonstelling met vijf hedendaagse beeldende kunstenaars. Het zijn Ronny Delrue, Stefaan Dheedene, Koen Vanmechelen, Pieter Vermeersch en Karel Wouters. Om 18uur kan je de tentoonstelling bezoeken in de Budascoop, zaal 2. De werken zijn ook te koop.

Voor die gelegenheid wordt ook een map met één multipel van elke kunstenaar (op twintig exemplaren) aangeboden. Deze multipels zijn speciaal voor de Kortrijkse tentoonstelling ontworpen.

Om 19uur start een receptie en aansluitend stelt Lieven Vandenhaute, cultuuranker van Canvas, de kunstenaars en hun werk voor. Daarvoor betaal je 20euro.

bron: www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: