To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 14 maart 2008

Nieuwsbrief 08/25

De werf verloopt volgens schema, maar het is voor omwonenden en bezoekers niet altijd even duidelijk wat er nu precies aan het gebeuren is.
Vandaar dat in deze nieuwsbrief, aan de hand van een luchtfoto, zal verduidelijkt worden waar die hard werkende arbeiders elke dag mee bezig zijn.

Eigenlijk valt de werf op dit ogenblik uiteen in verschillende onderdelen:

Op de site waar het winkelcomplex komt (nummer 1 op de foto) gaat men verder met de funderingswerken. Er worden reusachtige palen in de grond geboord die mee de stabiliteit van het gebouw moeten garanderen. Intussen is men ook druk in de weer met het bouwen van de zogenaamde kernen. Dat zijn grote betonnen kokers die later dienst zullen doen als traphallen of liftkokers in het gebouw. Tegelijkertijd is de afvoer van de grond in bepaalde zones aangevat.

Dat betekent natuurlijk niet dat er elders niets meer gebeurt. Zo plaatst men momenteel in de Sint-Janslaan (nummer 2 op de foto) de intussen bekende slibwanden ten behoeve van de tunnels, zoals diegene die het complex tot een diepter van ongeveer 32 meter omheinen. Ook de rioleringswerken in de Sint-Janslaan zijn intussen onder handen genomen.
In één van de vorige nieuwsbrieven toonden we al een foto van de ingang van de aan-en afrijtunnel aan de Romeinselaan (nummer 3 op de foto) Het dak van de tunnel wordt intussen verder gegoten en de aannemer is deze tunnel ook verder aan het uitgraven zodat straks een deel van het werfverkeer ondergronds zal kunnen verlopen. De werken aan de tunnel worden gecombineerd met rioleringswerken.

Op de plaats waar straks de woontoren zal verschijnen (nummer 4 op de foto), is men bezig met ondergrondse werken nu de funderingswerken zijn uitgevoerd.

Niet alleen op de werf wordt intussen hard gewerkt. Ook in verschillende ateliers worden al verschillende onderdelen - zoals ondermeer betonnen welfsels, kolommen en balken - van het complex geprefabriceerd.

Nieuwsbrief 08/25

1 opmerking:

Anoniem zei

zou het mogelijk zijn om ergens op het internet een plan van het toekomstig winkelcentrum met tunnels en heel de santeboetiek te raadplegen? puur uit interesse, je kan wel de maquette gaan bekijken, maar op plannen zie je meer.