To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 19 oktober 2007

Voormalig ALF-activist is graffitispuiter

Een van de graffitispuiters die het voorbije weekend in Kortrijk zijn opgepakt, is Geert Waegemans, een voormalige activist van het Animal Liberation Front (ALF).
Eind jaren 90 pleegde de man samen met zijn toenmalige vriendin Anja Hermans diverse aanslagen op hamburgerrestaurants en vleesverwerkende bedrijven.

Sinds augustus had hij samen met twee kompanen op een twintigtal plaatsen in Kortrijk graffiti aangebracht uit protest tegen de komst van een groot winkelcentrum.

De werken daarvoor zijn al enige tijd aan de gang en veroorzaken een grote kaalslag. De graffiti werd onder meer op historische panden zoals het stadhuis aangebracht.

Het trio werd afgelopen weekend opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten. De drie moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

bron: www.vrtnieuws.net

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ach nog steeds een boos jongentje tegen de maatschappij. Hoe zielig

stop de asociale agressie

Anoniem zei

Meer achtergrondinfo voor de meer kritische lezers:

http://ovl.indymedia.org/news/2007/10/20310_comment.php#20319

Kwestie van toch wat tegenwind te geven tegenover de goednieuwsshow die deze blog is.

Anoniem zei

Ik veronderstel dat jij "Spitter" bent? Wat wil je aantonen met je reactie op de site die je opgaf?

Anoniem zei

't ja er zijn mensen voor wie het glas altijd halfvol zal zijn. En ze noemen zich dan kritisch. 't zijn gewoon pseudo's.

Kritisch zijn is een must maar je moet ook eerlijk zijn met jezelf en zien dat dergelijke stadskankers geen andere uitweg bieden. Noem het een kapitalistisch gedachte of whatever alleen stel ik vast dat je beter iets doet dan niets doet. Een stad bestaat uit een economisch weefsel ... het is de bestaansreden van een stad. Waarom denk je dat elke stad een 'Grote Markt' heeft. De geschiedenis van de steden wijst uit dat sociale elementen enkel op een degelijk manier kunnen ingevuld worden als er ook een onderbouwde economie is.

Wees kritisch maar blijf positief anders wordt je chagrijnig en krijg je het gevoel overal uit de boot te vallen. 1 ding is zeker ... ooit gaat ook dit project tegen de grond ... voor iets nieuws :-)