To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 30 oktober 2007

Prijs Parking Veemarkt stijgt met 60%

Volgens de krant "Het Nieuwsblad" stijgt op 1 december de prijs van de ondergrondse parking Veemarkt met 60%. Momenteel betaal je voor een dagticket 2,5 euro, vanaf 1 december zou dit 4 euro worden. Op 1 oktober 2009 zou de prijs dan verder doorstijgen naar 5 euro. De prijs van parking Schouwburg verhogen van 4 naar 5 euro op 1 december. De stad laat wel weten dat de beslissing nog moet goedgekeurd worden in de gemeenteraad. De prijsverhoging moet de verliezen van de parkings van de afgelopen jaren wegwerken.

Is dit het geschikte moment om de prijzen te verhogen nu de mensen blijkbaar de weg al niet meer vinden naar de parkings door de werken? Laat gerust je mening horen in een reactie.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

dat is allesbehalve verstandig op dit ogenblik. Goedkope parking zorgt ervoor dat de mensen de stad in trekken. De stad ligt er nu nog niet aantrekkelijk genoeg bij om mensen te lokken.

Anoniem zei

De informatie is niet erg volledig. Gaat het over alle tarieven of enkel het dagtarief? Spotgoedkoop parkeren is zowat de enige troef die er momenteel nog is. Als je al geraakt waar je moet zijn. Ik betwijfel of het zo'n goed idee is. 60% erbij is wel de moeite.

Wie niks van de oude prijzen weet zal het misschien nog goedkoop vinden. Tegen dat het winkelcentrum klaar is, is iedereen de prijzen gewoon. Kassa!

Anoniem zei

de prijs op de schouwburg is momenteel al 5€ ondanks er 4€ aangegeven staat op de affiches. pure afzetterij

Anoniem zei

goe bezig zou ik zeggen!
ik meen mij te herinneren dat,toen men overvloedig het betalend parkeren invoerde in Kortrijk, het toen beginnen fout lopen is...
hoe zit het met de parkeerplaatsen onder het winkelcomplex? gratis?
en als die volzet zijn, gaat met dan uitwijken en nog 4€ betalen?

Anoniem zei

Ik denk dat betalen onder het winkelcentrum wel nog duurder zal zijn dan de veemarkt, dus wie de situatie kent, zal zich parkeren onder de veemarkt aan het goedkopere tarief dan onder het winkelcentrum.

Anoniem zei

dat de stad verlies maakt met de parking, is geen reden om de prijs met 60% te verhogen : dit is een enorme troef (goedkope parking), die sterk nodig is om Kortrijk er terug bovenop te brengen. Het nieuwe winkelcomplex zal genoeg duiten in de zak brengen, zodat een verhoging niet slim is, absoluut niet

Anoniem zei

Kortrijk is al een troosteloze, onaantrekkelijke stad geworden, en dan nog de parkingprijzen de hoogte injagen is gewoon absurd .
Hoe wil je kopers en bezoekers naar de "overblijvende" winkels lokken indien je dan ook nog veel moet betalen om je vervoermiddel dichtbij het centrum achter te laten.

Anoniem zei

Korte termijn denken, lange termijn gevolgen.

Anoniem zei

Shopping center Kuurne,véél winkels
en...gratis parking

Anoniem zei

KORTRIJK IS EEN STAD OM FIER OVER TE ZIJN,HOEWEL SOMMIGE WILLEN BEWEREN VAN NIET,KORTIJK BRUIST MISSCHIEN NOG NIET,MAAR HET DOET ZIJN BEST OM TOCH NU EN DAN SERIEUS TE SPRANKELEN!!!
EN HET FEIT DAT DE TARIEVEN OM TE PARKEREN WORDEN VERHOOGD,AUB.WIJ,STAD KORTRIJK,WIJ ZIJN GOEDKOOP WAT BETREFT PARKEREN!!!!
WORDT HET NIET TIJD DAT WE FIER ZIJN OP ONZE STAD EN DAT WE DAT OOK HARDOP DURVEN ZEGGEN????
KORTRIJK WERKT SERIEUS AAN ZIJN IMAGO EN DOET HEEL VEEL INSPANNINGEN OM ZIJN INWONERS EN MENSEN VAN BUITEN KORTRIJK TEVREDEN TE STELLEN,LAAT ONS TOCH WAT MEER POSITIEF ZIJN,WANT KORTRIJK LEEFT ECHT WEL,EN DIE 2,5 EURO OF DIE 4 EURO GAAN ECHT WEL HET VERSCHIL NIET MAKEN

Anoniem zei

Wees eens wat slim.

De lijn bied u genoeg bussen aan,aan voordelige tarieven en dag ticket kost u 6 euro en daarmee rijdt u door
geheel het vlaamse land dus als u van buiten kortrijk komt kan u gerust een
pakje boter vergeten komt dan nog goedkoper dan eerst te sukkelen om aan een parking te raken en u blauw te ergeren aan het verkeer.

Anoniem zei

De stad gaat andermaal plat op de buik voor foruminvest... Immers, niet de parkings van de stad moeten afbetaald geraken, de wellicht veel duurdere parking onder foruminvest moet vol raken.

Michiel zei

Kom met de fiets, dan heb je die parkings niet nodig.

Anoniem zei

Duurder als parkeren in antwerpen zal het alleszinds niet worden, voor een ondergrondse parkeergarage betaal je er al gauw 2 euro PER UUR (ja je leest dat goed, niet per dag, niet per halve dag, per ZESTIG MINUTEN parkeren!)

dat vind ik pas niet kunnen :)

Anoniem zei

Het 1STE uur blijft gratis.
Nu betaal je na 3 uur parkeren voor een volledige dag , ik vermoed dat ze gewoon een uurtje zullen bij doen en dat het pas voor een volledige dag parkeren verduurd.

Trouwens als je een hele dag wenst te parkeren plaats je beter je wegen op de P+R parking rechtover de Kinepolis , daar kan je GRATIS parkeren als je GRATIS met de bus heen en terug gaat naar het centrum van Kortrijk , en je vermijd zo ook nog eens de files in het centrum.