To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 11 oktober 2007

Heraanleg centrumstraten start in voorjaar 2008

Heraanleg centrumstraten start in voorjaar 2008
Werken moeten klaar zijn tegen opening shoppingcentrum

KORTRIJK - De heraanleg van de toegangswegen naar het nieuwe shoppingcentrum begint voorjaar 2008 vanaf de kant Gentpoort tot aan de Zwevegemsepoort. Een jaar later volgt de heraanleg tussen de Zwevegemsestraat en de oprit van de snelweg.Inwoners van Kortrijk die nu al zuchten onder de werken van Foruminvest aan de site Sint-Janspoort zullen toch nog een tandje bij moeten steken. Vanaf begin volgend jaar wordt pas echt duidelijk hoe groot de impact van de werken wordt, want dan start de heraanleg van belangrijke centrumstraten. Wie Kortrijk binnen rijdt via de Gentpoort, zal het ook ervaren vanaf begin volgend jaar. De werken zijn vrij omvangrijk en starten vanaf het kruispunt Deerlijksestraat/Gentsesteenweg over de Gentpoort, de Gentstraat, langs de Romeinselaan en zo verder tot aan de Zwevegemsepoort.

Er zitten een paar verrassende veranderingen tussen. Opvallend is dat de nog niet zo lang aangelegde rotonde aan de Gentpoort opnieuw moet wijken voor verkeerslichten. 'Die zijn veiliger voor het verkeer', zegt schepen van Mobiliteit Guy Leleu (CD&V). Ook komt er opnieuw tweerichtingsverkeer in de Gentsestraat, langs het Plein tot en met dat deel van de Romeinselaan waar je dan de ondergrondse parkeergarage zal binnen rijden. Opmerkelijk is voorts de grote aandacht voor de zwakke weggebruiker. De fietser kan meestal op vrijliggende fietspaden rijden.

Parkeerplaatsen

De heraanleg gaat in elk geval ten koste van een honderdtal parkeerplaatsen tussen de Gentsesteenweg en de Zwevegemsepoort. Dat wordt het moeilijkste punt om te verteren, bleek maandagavond al op een informatieavond in Budascoop. 'Er zijn al zo weinig parkeerplaatsen!' of 'Waar moeten we dan onze auto kwijt?' Het waren maar enkele van de opmerkingen uit het publiek. Applaus was er voor de bewoner die opmerkte dat het voornaamste doel van de werken is een soepele doorstroming te bekomen naar het shoppingcentrum.

Schepen Leleu zei dat zijn diensten oplossingen zullen zoeken voor het verlies aan parkeerplaatsen. 'Mogelijk herbekijken we de woonzones zodat mensen met een bewonerskaart makkelijker op een andere plek dichtbij huis terecht kunnen.'

Deze grote werken moeten volgens de huidige plannen in een jaar achter de rug zijn. Daarna volgt deel twee van de heraanleg van de straten van de Zwevegemsepoort tot aan de snelweg. Het wordt dus een huzarenstukje om dit hele project af te werken tegen september 2009, de datum van de opening van het winkelcentrum. Zelfs schepen van Mobiliteit Guy Leleu betwijfelt dat hardop.

www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: