To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 15 oktober 2007

Unieke wervenroute met gids

Verschillende grote bouwwerken in de binnenstad lokken dagelijks tientallen kijklustiggen. Dat merkte ook de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk-Menen. Die mocht in opdracht van het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK) een wervenroute voor groepen uitwerken.

De wervenroute start in het streekbezoekerscentrum en gaat eerst naar de kantoren van het SOK. Daar kunnen de deelnemers maquettes van het woon- en winkelcomplex van projectontwikkelaar Foruminvest bekijken. Daarna gaat de groep richting werf. De gidsen geven er algemene informatie en tonen beelden over hoe het complex er uit gaat zien. Vervolgens gaat de tocht naar de Spoorweglaan. Daar verrijst een modern flatgebouw. Bij een halte aan het Schouwburgplein krijgt de groep uitleg over de bouw van een hotel aan dat plein. Iets verder houdt de groep halt bij de Graanmarkt waar een oud postgebouw omgevormd wordt tot woon- en winkelcomplex. De gids rondt de wervenroute af met een bezoek aan het nieuwe kantorengebouw van het stadhuis en een blik op de omgeving van de Broeltorens. De Broeltorens krijgen in de toekomst een vernieuwde, aantrekkelijke omgeving.

Om de wervenroute op een correcte manier te kunnen begeleiden, kregen alle gidsen van de gidsenkring een speciale bijscholing. Ze kregen daarbij grondig uitleg over alle grote bouwprojecten.

Praktisch:
- de tocht kan je elke dag maken
- je doet de wandeling in twee uur tijd
- je betaalt 50 euro per groep

Info en reservaties: Frans Van Houdenhove 056 75 48 14
(info: www.kortrijk.be)

Geen opmerkingen: