To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 25 oktober 2007

Maatregelen tegen stofhinder in omgeving van werf winkelcomplex

Kortrijk: maatregelen tegen stofhinder in omgeving van werf winkelcomplex

De stad Kortrijk en Foruminvest nemen extra maatregelen om stofhinder en modder op de weg te beperken, bij de bouw van het nieuwe winkelcomplex in het centrum. Omwonenden hadden daarover geklaagd.

Vanaf maandag moeten vrachtwagens die van de werf rijden door een waterbad rijden, om de modder van de wielen te spoelen. Foruminvest gaat ook regelmatig met een machine de werf schoonvegen. Kortrijk onderzoekt ook de mogelijkheid om de straten in de buurt van de werf elke week schoon te maken. Daarvoor moet dan wel een parkeerverbod worden ingevoerd op vaste tijdstippen in de week.

De afbraakwerken zelf verlopen intussen vlot. Normaal moet het slopen van de gebouwen een maand vroeger gedaan zijn dan voorzien.

bron: www.wtv.be

1 opmerking:

davidrogie@hotmail.com zei

Fantastisch hoe Stad Kortrijk onmiddellijk maatregelen neemt na enkele klachten van buurtbewoners; Moet je vandaag eens komen kijken op de wijk Sint-Elisabeth ! Een nieuwe aannemer is blijkbaar begonnen met de opruim van de bestaande voetpaden terwijl de bomen weggehaald worden door een andere firma en een nutsmaatschappij met erg véél geld de electriciteit en gasleidingen aan het vernieuwen is. Van coördinatie gesproken ! Sommige oudere bewoners kunnen 5 dagen niet meer in of uit hun woning en moeten via hun keldergarage naar het gelijkvloers. In plaats van hun putten toe te gooien na de werken blijven deze 5 dagen open liggen maar de arbeiders komen wel om 7.00 aan terwijl ze met draaiende motor een dutje doen tot 8.00uur ... begrijpe wie kan. Zelfs onze schepen dhr. Leleu Guy durft niet meer passeren met zijn fiets, waarschijnlijk uit pure schaamte.