To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 1 oktober 2009

Grootste verkeerschaos naar K is in aantocht

De binnenafwerking van K in Kortrijk wordt straks dermate gigantisch dat er in vijf aanrijroutes zijn voorzien. De grootste toeloop wordt vanaf november verwacht met de komst van H&M en Mediamarkt.

U bent gewaarschuwd. Vanaf maandag kan niemand meer in het winkel- en wandelcentrum van Kortrijk terecht. Wie daar parkeert, wordt onverbiddellijk weggesleept. De maatregel gaat in om 12 uur. Daarna volgt een controle en om 13 uur gaan alle voertuigen die in het verkeersvrije centrum denken te moeten zijn, op de bon. Daarmee wordt een opening gecreëerd voor de grote invasie.

Die invasie betreft de binnenafwerking van K. Schepen Guy Leleu (CD&V): 'We gaan stilaan naar de zware eindfase. Dit betekent dat er 1.500 bijkomende arbeidskrachten actief worden de komende maanden. Nu zijn er 350 bedrijven aan het werk. Het verkeer zal dus nog toenemen. We namen een verkeersbureau in de arm, dat hiermee ervaring heeft. De site is verdeeld in vijf zones. Voor iedere zone is in een dienstlift voorzien. Het materiaal wordt aangevoerd tussen 6 en 18 uur. De levering gebeurt na afroeping. De trucks lossen en verdwijnen onmiddellijk. Kleine firma's krijgen geen toelating om een wagen te plaatsen. In totaal gaat het om 850 bijkomende voertuigen. H&M en Mediamarkt zullen de eerste zijn die eraan beginnen. Daarna volgen de andere winkels. De coördinatie moet goed verlopen en daarom worden er twaalf securitymensen in dienst genomen. Wie geen vignet heeft, gaat er onherroepelijk uit. Het bedrijventerrein Evolis wordt het overlaadcentrum want trucks boven de 7,5 ton zijn taboe in het centrum.'

Vijf zones betekent evenveel aanrijroutes. De eerste is de Lange Steenstraat met een beperkte levering. Via de Romeinselaan wordt straks onbeperkt geleverd. De Wijngaardstraat krijgt eveneens een hoop kleine vrachtwagens te slikken en de Vlamingstraat krijgt de grootste trucks te zien. Laatste route is de Veemarkt.

'Wij zijn blij om het te horen', zegt Erwin Defuster cynisch, de geteisterde winkelier in de Wijngaardstraat. Hij houdt winkel op de hoek met de Vlamingstraat. Defuster: 'Het is het eerste dat ik erover hoor. De communicatie is opperbest. De Sionstraat zou vandaag woensdag open zijn. Dat gebeurt niet. Foruminvest wijst naar de stad, en omgekeerd. Al een jaar vragen we de ingang van de Wijngaardstraat beter vrij te houden en op te ruimen. De afwerkende bedrijven vegen aan alles hun voeten. Integendeel, daar staan nu toiletten. Het stinkt er uren in het rond. Acht op tien van mijn klanten vragen hoelang het nog moet duren.'

bron: www.nieuwsblad.be

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik woon op 30 meter van de werf. We waren bewonersvergaderingen beloofd én een maandelijks krantje rond K in Kortrijk. Het krantje al maanden niet meer gezien, maar dat hoeft ook niet want meestal oud of niets-zeggende foto's en tekstjes. En vaak nog foute info erbij.
Nu moeten we via het nieuwsblad horen dat het de komende maanden nog erger wordt. Dit noem ik geen goed bestuur en al zeker geen goeie voorlichting aan de buurtbewoners. Wat ben ik blij dat ik geen handelaar ben en mijn brood de laatste twee jaar niet moest verdienen langs deze puinhoop.

Anoniem zei

Verkeerschaos vanaf 6 u tot 18u. Alstublieft zeg... kon men dit echt niet een uurtje later instellen zodat de buurt toch nog eventjes van een nachtrust kan genieten. Na twee jaar modder, stof en lawaari lopen nogal buurtbewoners op de toppen van hun tenen.

Anoniem zei

Ik hoop dat er aannemers genoeg zijn die deze winkels willen inrichten.
Stel je voor dat je als aannemer telkens 15 min moet lopen naar je bestelwagen omdat je iets vergeten bent...

Daar al eens aan gedacht, beste buurtbewoner?

Anoniem zei

Ik had het er toch niet over dat men met hun materiaal niet tot aan K in Kortrijk mag rijden. Ik heb het erover dat de beloofde info aan bewoners er al een hele tijd niet meer is.

Anoniem zei

Ik ben daar ook al voorbij gelopen en inderdaad die toiletten de stank is niet te harden en dit anno 2009 met al die voorschriften kwa veiligheid&gezondheid.Schandalig dat de werklui zo'n sanitair ter beschikking krijgen,Degene die daar moeten op controleren lopen met een paardebril op da kan ni anders.Als er dan nog zoveel volk bijkomt dat zal daar proper worden.

Anoniem zei

Een uur later starten dagelijks?

Dan schuift de termijn gewoon op, en zal men nog langer in deze omstandigheden zitten hé... (logica).

En wat betreft die wc's... in den beginne waren die wel proper vermoed ik...
maar zoals in de maatschappij doet waarschijnlijk elk zijn zin, en wil niemand opkuisen wat zeker van hem niet is...

Misschien een ideetje: dat de klagende handelaars hun sanitairen bv openstellen mits een vergoeding...
kunnen de stinkende koten voor hun winkel verwijderd worden...

Vrij simplistisch, maar kan toch zo moeilijk niet zijn om naar win-win situaties te streven, ipv Vlaams Blok-gewijs steeds maar af te breken en geen oplossingen te bieden.

Een Vlaming.

Anoniem zei

een antwoordje voor "de vlaming"

ben je al al ooit op zo'n plastiek toilet-potje geweest ? oh jawel ...
als ge klein was en mama kwam uw poepke afkuisen !!!!
stel u voor 200-300 man van 's morgens vroeg... 8 uurkes en daarna de volgende ploeg ook nog eens 8 uren.dat is 600 man per dag. het zou wel moeten lukken dat, er papier voorradig is voor pak nu 60 man (10%)die een kakske gaan doen . waarschijnlijk is er geen "sjass" aan die potjes en staat er een emmer of kan naast de pot maar waarschijnlijk niet met 600liter water ;(10liter per "sjass-beurt" om goed door te spoelen. die plastiek-potten worden hoop ik wekelijks maar hopelijk in Kortrijk iets meer uitgespoten door de firma die ze plaatst.
als handelaar/winkelier kan ik me niet voorstellen dat ik 60 man op mijn toilet zijn behoefte laat doen.dat mag zelfs tegen vergoeding zijn... 10cent 20-30-zelfs een euro per man is te weinig.
beeld u maar eens in...60 man in uw woning met modder-botten dan een erachter met zijn broek vol zaagmeel en ga zo maar verder ...
tussendoor paffen ze nog eentje in uw living en de muren in uw toilet
bekrassen en beschrijven we met allerhande leuks.
gij kunt 60 euro/per dag verdienen
of meer ...!!!???
ben geen vlaams belanger maar een propere bouwvakker die wel respect heeft voor de winkelier die met die'n troep voor hun deur zitten!!!
groetjes BP

Anoniem zei

Oplossingen geven!
Commentaar spuien kan iedereen.

Behalve een berekening voor een enkelvoudig wc (hier gaat het om een sanitaire blok) en een veeg uit de pan naar de beestachtige bouwvakkers, zie ik ook niet veel constructiefs...

Bovendien bestempel ik niemand als vlaams belanger (goed lezen voor je replyed!).

Het ging om een vergelijking, die aantoont hoe goed mensen zijn in zaken of mensen afkraken (+ desinformatie).