To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 26 oktober 2009

Dag 820


19 opmerkingen:

Anoniem zei

Amaai er zijn geen woorden voor gewoonweg prachtig,de negatiefbloggers hadden beter hun tong tweemaal omgedraaid vooralleer ze iets posten als men nu ziet wat een megaproject men heeft doen verrijzen.En dit op zo'n korte tijd.

Ced Flanders zei

Mooie foto's, nu begint het echt duidelijk te worden hoe het er daarbinnen zal uitzien

tom zei

hoe gaan ze de binnenkant kuisen van die koepel ?

Anoniem zei

Met nen borstel en ne lange steel!

Anoniem zei

de optimist:WAW
de pessimist:is die stelling nu nog niet weg

Anoniem zei

Nu weet ik waarom dat ik in spetember weggelopen ben van Kortrijk. Wat een superlelijk gebouw. Grijs, grijs, grijs,... Je zou verwachten dat als men iets neerpoot voor de eeuwigheid dat daar wat hedendaagse architectuur mee gemoeid zou zijn. Maar dit is gewoon 30.000 m² beton en staal. Er steekt geen enkele visie achter. Het lijkt wel een gevangenis vanbinnen. Het concept van het shoppingcenter is jammer genoeg al 40 jaar voorbijgestreefd. Kijk eens Londen of Parijs of Berlijn of zelfs Rijsel, wat men daar durft... Maar ze zullen wel komen, hoor, de Kortrijkzanen van Kortrijk en vanbuiten. Ze weten tenslotte niet beter.

Anoniem zei

Blijf maar voor altijd weg uit Kortrijk

Anoniem zei

spetember is dat een nieuwe maand ofzo???

Anoniem zei

ge moet eerst leren schrijven voor je die belachelijke notas schrijft die je zelf niet begrijpt

Anoniem zei

leer eerst schrijven spetember man

Timpie zei

Hou het aub een klein beetje beleefd en reageer als volwassen mensen aub.

Anoniem zei

wat??? ik leren schrijven , ik vind dat gebouw leelijk punt uit.

Anoniem zei

Klapt eens als alles afgewerkt is inplaats van zo negatief te doen...

Ced Flanders zei

"leelijk" is met één e geschreven, even terzijde.

Smaken verschillen, ik vind het een mooi gebouw, met veel lichtinval door die koepel, maar ik kan me gerust inbeelden dat mensen het minder vinden. De wijken die er vroeger stonden waren nu ook niet meteen architecturale pareltjes.

Anoniem zei

Ik vind die balustrades anders wel tijdloos... :-)

De binnenzijde mag dan wel vrij monotoon zijn momenteel, maar is niet de bedoeling dat het nu al een kakafonie is van kleuren en andere hoogstandjes.

Als iedere winkel apart aan zijn inrichting begint, zal men waarschijnlijk "neuten" dat er teveel kleur in zit en te weinig grijs.

Commentaar zou er pas mogen zijn als het opengaat in Mraat :-D !

Anoniem zei

Ik vind het eveneens een lelijk gebouw. (Lijkt dit niet op de oude hangar die vroeger op de veemarkt stond en men afgebroken heeft?) Sorry hoor voor alle positieve bloggers hier, maar we mogen ook een mening hebben. De materiaalkeuze alleen al vind ik ongelukkig. De buitenkant is te zwaar voor het binnenstedelijke netwerk van huizen en straten. Het staat er echt 'tussen geparkeerd'. Maar ik geef ook wel toe dat wat er vroeger stond ook niet meteen de allermooiste architectuur was. Toch blijf ik met het gevoel wat zitten dat er meer mogelijk geweest zou zijn. Iets hedendaagser, met meer visie en menselijker. Dit is een puur commercieel gebouw. Misschien wordt het gebouw iets menselijker wanneer de winkels beginnen te installeren.

Anoniem zei

De balustrades bezitten inderdaad de tijdloosheid van een gevangenis.

Anoniem zei

Ik heb andere besteld,over enkele maanden worden ze geplaatst

Anoniem zei

geel met zwart zeker?