To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 16 september 2008

Ring Shopping Noord zet aanval in op K in Kortrijk

Ring Shopping Noord is van plan tegen volgende zomer zijn handelsoppervlakte uit te breiden, meer winkels aan te trekken en het aantal parkeerplaatsen met ruim 300 op te trekken. Precies op tijd, want in het najaar van 2009 opent het shoppingcentrum K de deuren in Kortrijk.

Als alles goed gaat, opent shoppingcentrum K op 17september volgend jaar de deuren in Kortrijk. Dat is morgen over één jaar. Het zorgt voor enige zenuwachtigheid bij de concurrerende winkelcentra elders in de regio, en dan vooral bij Ring Shopping Noord.

Het is beslist geen toeval dat Ring Shopping Noord, inmiddels in handen van Fortis, tegen volgende zomer met de nodige vernieuwingen wil uitpakken. Veel wil marketingverantwoordelijke Monique Decrop er nog niet over kwijt. 'Het gedetailleerde plan stellen we later dit najaar voor', zegt ze.

Toch liggen er al enkele krachtlijnen vast. Monique Decrop: 'Er komen zeker meer dan 300 parkeerplaatsen bij. Op de kleine groenzone achteraan kunnen er ruim 100 parkeerplaatsen komen en verder herschikken we het bestaande parkeerterrein. Alleen voor de handelaars en het personeel komt er parkeermogelijkheid bovenop het shoppingcentrum.'

Ook komt er een uitbreiding van de handelsoppervlakte met meer dan 1.500vierkante meter. 'Colruyt verhuist daar naartoe', zegt Monique Decrop, 'maar wordt slechts een stukje groter, waardoor er plaats vrijkomt voor nieuwe winkels.'

Dat maakt dat Ring Shopping Noord, het winkelcentrum aan de R8, straks alvast op één terrein de winnaar zal zijn. Alles samen moeten er daar 2.000 auto's een plekje kunnen vinden op het parkeerterrein. In het centrum van Kortrijk worden er dat minder: 1.100 in het parkeerterrein onder K in Kortrijk en ongeveer 650 op de nabij gelegen ondergrondse parkeergarage van de Veemarkt. De overige shoppers moeten hun auto al verder in de stad achterlaten of met het openbaar vervoer komen. Bovendien parkeer je bij Ring Shopping Noord gratis en dat zal niet het geval zijn in hartje Kortrijk.

K in Kortrijk zal met zijn 34.000vierkante meter winkeloppervlakte wel de grootste zijn. De totale winkeloppervlakte van Ring Shopping Noord bedraagt na de uitbreiding 16.500vierkante meter.

www.ringshopping.be

bron: www.nieuwsblad.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Er stond een foutje in de krant.
De oppervlakte, en dat kan je je wel inbeelden, van het Ring shopping Kortrijk-Noord zal na de uitbreiding groter zijn dan K in Kortrijk, nl. 35700 vierkante meter.