To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 15 september 2008

Geen doorgaand verkeer in de Spoorweglaan tot 15 november

Wegens veiligheidsoverwegingen wordt de Spoorweglaan tussen de Zwevegemsestraat en de St-Janslaan op 16 september om 11 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeer komende van het station wordt over 2 omleggingswegen gestuurd.

Voertuigen breder dan 2m20 rijden om via de Koning Albertstraat-Robbeplein-H. Consciencestraat-Kluifrotonde-Zandstraat-Min. Tacklaan-Wandelweg. Voertuigen smaller dan 2m20 rijden om via de Doornikselaan-St. Jorisstraat-Schouwburgplein-Doorniksestraat-Wandelweg.

In omgekeerde richting dienen alle voertuigen om te rijden via de Wandelweg-Min. Tacklaan-Zandstraat-Conservatoriumplein-Tolstraat.

Deze toestand zal zonder tegenbericht aanhouden tot halverwege november.

bron: www.kortrijkbereikbaar.be

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Juist ja, daar ontbrak nog een omleiding ;-)

Anoniem zei

Je moet er eens wonen. De zoektocht om weg te raken van je huis of om terug thuis te raken wordt elke dag moeilijker :-) Ik woon in de Sint-Janslaan, dan weet je het wel zeker. Want eens ik mijn auto in de veemarktparking geplaatst heb, is het vaak nog een zoektocht om tot aan mijn voordeur te raken. Ik hoop dat we echter in de laatste rechte lijn zitten tot 15 nov voor de sint-janslaan en dat het er dan iets beter op wordt

Tevreden buurtbewoner zei

Als je er niet woont, kun je het niet vatten. Ondanks vele mooie woorden, dure wegwijzers, een web-site,.... moet je van dag tot dag uitzoeken waar er gewerkt wordt, wat er afgesloten wordt, wat wel en niet mogelijk is.
Alle info is te vinden op Kortrijkbereikbaar.be... inderdaad, maar wel telkens de dag NA het afsluiten van één of andere doorgang.

We hebben expres een garage gehuurd aan de rand van de stad, omdat ze nu ook voor ons deur bezig zijn (en waar we ondanks de hinder erg blij mee zijn, want het resultaat zal mooi zijn). Sinds gister morgen ligt een hoop betondalen voor de garagepoort. De straat van de garage zelf wordt wel niet heraangelegd, maar de nutsleidingen moeten nog passeren. Oké, maar de auto van mijn madam staat wel nog binnen. Gelukkig kan ze nu met de fiets naar haar werk, maar hoe lang nog? Volgende maand kan het zijn dat ze terug de auto nodig heeft. Zullen we er aan kunnen? Op die vraag heb ik nog geen antwoord gevonden op kbereikbaar.be.

Kortrijk, waar mensen belangrijk zijn.

Stoffel zei

Zie: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/westvlaanderen/080919_Kortrijk_kortgeding:

"Kortrijkse florist daagt stad voor de rechtervr 19/09/08 07:57 - Een Kortrijkse bloemenhandelaar heeft de stad in kort geding gedagvaard. De man vindt dat de stad hem te laat op de hoogte heeft gebracht van de werkzaamheden in zijn straat. De bloemenzaak eist dat de werken onmiddellijk worden stopgezet.
In het centrum van Kortrijk zijn momenteel grote werkzaamheden aan de gang, de meeste ervan hebben te maken met de bouw van het nieuwe winkelcomplex K.

Ook de Spoorweglaan wordt heraangelegd. De werkzaamheden in die straat waren eerst gepland voor april 2009, maar de timing veranderde en op 8 september werd de Spoorweglaan opengebroken.

Volgens de eigenaar van de bloemenzaak in die straat is hij voor voldongen feiten gesteld en kreeg hij de tijd niet om een andere locatie voor zijn winkel te zoeken. De bloemenzaak is nu dicht.

De eigenaar van de zaak eist dat de werkzaamheden onmiddellijk worden stopgezet. Maar de advocaat van de stad Kortrijk wijst die eis af en zegt dat de planning van werkzaamheden altijd onder voorbehoud gebeuren en dat alles tegen november achter de rug zal zijn. Volgende week doet de rechter uitspraak in de zaak."

Anoniem zei

Kan die man ook wel begrijpen maar de straat ligt open, wat zal het uithalen met die werken stil te leggen? Alles vertraging doen krijgen :s is dat een oplossing?

Peter-Jan zei

goede opmerking van de anoniempje hierboven! Ohja later zullen ze er wel de vruchten of bloemen van plukken ..