To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 29 mei 2008

NB10: Zwevegemsestraat

In oktober start men in de Zwevegemsestraat met alle werkzaamheden ter realisatie van een tunnel die toegang geeft tot de parking van K in Kortrijk. Ook hier dienen de nutsleidingen en rioleringen aangepakt worden, moeten er slibwanden komen en graaft men een tunnel vanaf huisnummer 32. Deze werken zullen duren tot juni 2009. Tijdens deze periode zal dit stuk straat afgesloten zijn voor alle verkeer. Er zal wel een permanente voetgangersdoorgang zijn van 1,5m breed aan de beide zijden van de straat. Laad-en loszones worden voorzien op de koppen van de straat en ook de St. Janslaan zal opnieuw gebruikt kunnen worden.
Om de huizen en winkels goed bereikbaar te houden voor voetgangers wordt een modulair
systeem - bestaande uit een stalen kader met doorzichtige plexiplaten en demonteerbaar dak – opgetrokken vóór de gevels aan de twee straatkanten. Op die manier wordt ook het vuil voor een stuk geweerd.
In de nieuwsbrief zie je een simulatie van dit systeem en op de achterzijde van de nieuwsbrief ook een gedetailleerd werfplan, hetwelk tijdens de coördinatievergadering van 14/05/2008 met een delegatie van de handelaars van de Zwevegemstraat in detail werd besproken.

bron: nieuwsbrief 10

Geen opmerkingen: