To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 13 mei 2008

Kort verslag infovergadering 13 mei

Deze avond was er terug een infovergadering ivm de grootste werken van K in Kortrijk. De infomeeting vond plaats in de grote zaal van de Budascoop, een grote zaal, maar er kwam amper 40 man opdagen. Liggen de andere Kortrijkzanen dan niet meer wakker van de info die ze konden krijgen? Of was het gewoon te warm en zat iedereen op een terras met een frisse pint?

Als eerste kwamen de wegenwerken aan bod die zullen uitgevoerd worden tussen de Gentesepoort en de Oudenaardsesteenweg. Deze werken zullen in een versneld tempo worden uitgevoer en hiervoor werkt men met kalenderdagen ipv werkdagen om de werken uit te voeren. Op die manier moet de aannemer zorgen dat het werk af is binnen de termijn en moet de aannemer eventueel maar ploeg- en weekendwerk inschakelen.

Binnenkort zijn de graafwerken voor de slibwanden in de Sint-Janstraat afgelopen. Dan verdwijnen deze graafmachines even tot oktober 2008. Dan starten de graafwerken in de Zwevegemsestraat en moet de Sint-Janstraat terug open zijn voor het verkeer.
Men heeft ook geleerd uit de fouten en zo is men op zoek gegaan naar een andere manier om de voetgangers te beschermen die in de straat moeten passeren. Er zal in de Zwevegemstraat gewerkt worden met een nieuwe modulaire afsluiting. Deze kan dan geplaatst worden waar de graafmachines bezig zijn.

Op de werf zelf is men reeds enige tijd gestart met het uitgraven tot op niveau -1 (wat je reeds kon lezen op deze blog). Het niveau -1 ligt op een diepte van 7m.
De palen die de voorbije maanden in de grond zijn gestoken en die nu goed zichtbaar zijn vormen een raster van 8 bij 8m.

Intussen is 80% van de winkelruimte verhuurd en liggen dus ongeveer 40 namen vast. Een klein overzicht van enkele heel bekende namen:
Niveau -1: Hema en Mediamarkt
Niveau 0: Massimo Dutti, Max Mara Weekend, Claudia Sträter, Iam, Archipel by Bruphils, Talking French, Kidslab, Triumph (lingerie), Equiform (parapharma), L&L en Apples, schoenen Cécile, Donaldson, Grand Optical, Salt 'n Pepper, Biomarkt, America Today, , Mc Greggor, Bart Smit, Bruno Antognini, Terre Bleue, schoenen Sasha, Gaastra en de lokale handelaar For Men (Bissegem),...
Niveau +1: H&M, Torfs, Didi, River Woods, Zara, Esprit, Swarovski, Belgacom, Massimo Dutti, Hunkemöller, Steps (mode), Noukies, Pull and Bear,...
Niveau +2: Tweede verdiep van een Zara, H&M, Esprit. En een tweede filiaal van de Standaard Boekhandel (de andere winkel blijft bestaan), Cosy House ,...
De rest zal later aangevuld worden als ik de volledige lijst heb :-)
Er is ook een lokale horecauitbater die 2 zaken opent in het complex. Het zou gaan om de eigenaars van de Arté (die zich op de markt bevindt), maar dit is info die tussen pot en pint werd gegeven :)

De appartement in de woontoren zouden te kooop zijn, de appartement boven het winkelcomplex zouden enkel te huur zijn momenteel.

Meer info is ook te vinden het nieuwsblad

10 opmerkingen:

Bruno zei

Bedankt voor het verslag!!

Tevreden buurtbewoner zei

Ik weet waarom er geen volk was op de info-vergadering. Ze beloven en zeggen veel, maar der komt nooit iets van in huis. Ze trachten de mensen dom te houden, en de mensen worden dat stilletjesaan beu. Aangezien je toch niet kan voortgaan op hun info, wachten de mensen gewoon gelaten het volgende wapenfeit af. Kwestie van allemaal ons steentje bij te dragen. Lief hé.

Tim zei

Tjah als je dan wegblijft dan zal er zeker niks van komen natuurlijk en moet er ook niet meer geklaagd worden é. Maar ja daar zal elk zijn eigen mening wel over hebben zeker :)

Anoniem zei

Het is wel degelijk een raster van 8m op 8m

Tevreden buurtbewoner zei

Tim, volledig mee eens.

Anoniem zei

Het was gisteren de hele dag bloedheet, ook in de trein was het niet te harden, dan heb je geen zin om nog eens twee uur in de budascoop te gaan zitten (alhoewel het er misschien wel koeler was). Maar ik denk toch dat veel bewoners 'vergadermoe' zijn. Je krijgt al bij al maar heel beperkte informatie. Elke vraag wordt als een aanval beschouwd en er wordt nadien toch niets mee gedaan. Cfr. het besmeuren van de woonhuizen in de Sint-Janslaan. Deze morgen was het weer van dattem...

Anoniem zei

Sorry, maar daarnet vergeten. Bedankt voor het verslag. Op de website van de stad Kortrijk of in het bewonersbriefje (deze keer met reuzegrote foto op de achterkant... sorry, maar wij moeten maar uit ons raam kijken om dat te zien) kom je niets te weten, gelukkig hebben we deze website nog.

marleen zei

wat dacht je dan? Na alle vergaderingen worden betrokkenen toch voor voldongen feiten geplaatst. Alle beloftes en blabla van burgemeester en heren f.i. ten spijt. Wat nu gebeurt in Kortrijk is een natuurlijk selectie. De slimmen vertrekken, de goedgelovigen (of sluwen) gaan failliet en de sterkste overleven. Vroeger had men daar oorlogen voor. Dit is wat "beschaafder".
En... tiens, een bart smit speelgoedwinkel? Op mijn aanvraag (februari 2006!) werd ,na maanden aandringen, arrogant geantwoord dat er geen speelgoedwinkel thuis hoorde in dit prestige project.
Dit kan allemaal in het kortrijk van stefaan d. Waar ,na de werken, het geld met kruiwagens zal kunnen geschept worden. Door sommigen allicht. Maar enige menselijkheid in deze stad, geregeerd door een partij die ooit de slogan "OMDAT MENSEN BELANGRIJK ZIJN" schaamteloos gebruikte, heb ik de laatste 2 jaar zeker niet van het stadsbestuur, noch van f.i. ondervonden. Omdat mensen belachelijk zijn, zou ik een eerlijkere slogan vinden.
marleen

Tim zei

Het was voor iederen warm, maar als je interesse hebt, probeer je er toch wel naar toe te gaan.

Enja ik probeer hier gewoon wat algemene info te geven over wat er op de werf gebeurt, al vraagt het ook wat moeite om soms te mailen of langs te gaan om al deze info te weten te komen!

PS: klik ook regelmatig eens op de reclameboodschappen tussen de berichtjes, zo steun je me een beetje :-)

Anoniem zei

Marleen er komt toch wel ne bart smit