To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 9 april 2008

Kortrijkse handelaars richten eerste Handelsdistrict in Vlaanderen op

In Kortrijk is dinsdagnamiddag een overeenkomst getekend die leidt tot de oprichting van het eerste Handelsdistrict in Vlaanderen. Het is een samenwerkingsverband tussen stadsbestuur, handelaars, ondernemersorganisatie Unizo en de NV Sint-Janspoort die het nieuwe winkelcentrum "K in Kortrijk" bouwt. Het handelsdistrict wil de vier partijen laten samenwerking aan de ondersteuning van het winkelgebeuren.

Naar aanleiding van "K in Kortrijk", een winkelcentrum dat jaarlijks enkele miljoenen kooplustigen naar het Kortrijkse centrum moet brengen, werd gewerkt aan de oprichting van een handelsdistrict. Dat naar voorbeeld van het Angelsaksische Business Improvement District.

Bedoeling is onder meer om de 85 nieuwe handelszaken uit "K in Kortrijk" te laten samenwerken en promotie te laten voeren met de bestaande handelaars uit het winkelgebied.

Bij de bestaande handelaars werd tot eind maart een stemronde gehouden over de wenselijkheid van het project. Van de 271 uitgebrachte stemmen waren er 254 (94 pct) voor de oprichting van het handelsdistrict.

Dinsdag werd door drie van de vier partijen de overeenkomst getekend op het Kortrijkse stadhuis. Het handelsdistrict zal een werkbudget hebben van minimaal 200.000 euro per jaar. Burgemeester Stefaan De Clerck hecht groot belang aan het district, dat samen met de komst van het nieuwe winkelcentrum opnieuw kan zorgen voor de aantrekkelijkheid van Kortrijk als winkelstad.

De Groeningestad was de eerste om verkeersvrije winkelstraten in te voeren, maar het commerciële leven verloor de jongste decennia aan aantrekkingskracht.

Bron: wtv.be

Geen opmerkingen: