To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 21 april 2008

Bouw K kampt met vertraging

Er heerst paniek onder de handelaars in Kortrijk, nu de werken voor het megawinkelcentrum K met vertraging kampen. «Er zijn veel technische problemen, niets ligt nog vast», geeft bestuurder Pierre Iserbyt van vastgoedpromotor Foruminvest toe. De eerste steenlegging is uitgesteld. (deze was normaal voor begin april gepland)

De stad Kortrijk en het Vlaamse Gewest zetten alle zeilen bij om de invalswegen naar K in een nieuw jasje te stoppen tegen de grote opening van het megawinkelcentrum op 16 september 2009. Vraag is of die datum nog wel zo zeker is. De werken voor K kampen met vertraging, ondanks de torenhoge boetes waarmee gedreigd wordt om de tijdelijke aannemersvereniging De Wijngaard tot spoed aan te manen. «Er zijn veel technische problemen, deels door de kleigrond waarop arbeiders gestoten zijn», vertelt Pierre Iserbyt. «Dat maakt het inslaan van funderingspalen niet makkelijk. Er zal een forse inhaalbeweging moeten gebeuren. Misschien komt het nog allemaal op zijn pootjes terecht, maar niets ligt nog vast. De opening van het megawinkelcentrum kan evengoed in oktober of november 2009 zijn.»

Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) valt uit de lucht. «Het is wel zo dat de eerste steenlegging van K in Kortrijk uitgesteld is en wellicht pas kort voor de zomervakantie zal plaatsvinden, maar ik ben niet op de hoogte dat de werken met vertraging zouden kampen. Ik maak mij geen zorgen en ga er van uit dat door de zware contracten waar de betrokken aannemers aan gebonden zijn de openingsdatum op 16 september 2009 toch gehaald zal worden. Midden mei volgt een nieuwe openbare vergadering voor omwonenden en handelaars. Dan pas zal een laatste stand van zaken kunnen gegeven worden», zegt De Clerck.

Nieuwe kaakslag
Eric Wastyn, voorzitter van de Koepel Kortrijkse Handelaars, maakt zich zorgen. «Ik dacht dat ze goed op weg waren en nu dit. Als het klopt dat de werken met vertraging kampen zou dit een nieuwe kaakslag zijn voor de handelaars, die nu al veel moeilijkheden moeten overwinnen.» K in Kortrijk vormt het grootste winkelproject ooit in Kortrijk. Foruminvest uit Nederland pompt 160 miljoen euro in het megawinkelcentrum tussen de Steenpoort en de Veemarkt en een woon- en winkeltoren op de hoek van de Veemarkt en de Romeinselaan. K zal 85 winkels, 21 appartementen en een handvol horecazaken omvatten en duizend mensen een job bezorgen.

bron: het laatste nieuws

Geen opmerkingen: