To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 31 januari 2008

Afbraakpuin belandt in brillenzaak


Puin dat afkomstig is van afbraakwerken voor het project 'K in Kortrijk' van Foruminvest, belandde woensdagmorgen in de brillenzaak van Stefan Somers. De schade is groot.

Opticien Stefan Somers schrok niet weinig toen woensdagmorgen bij afbraakwerken voor Foruminvest een stuk gevel door het raam van de eerste verdieping van zijn optiekzaak belandde. 'Ik hoorde zwaar geroffel', zegt Stefan Somers in de Lange Steenstraat 40. 'De kraanman had een deel van de gevel van het gebouw links, de vroegere kledingzaak Claudia Sträter, afgenomen. Op een bepaald moment moet een stuk gevel erg wankel gestaan hebben. Het kwam wat te vlug naar beneden en belandde in onze zaak. In principe huist ons magazijn op de eerste verdieping en stapel ik er onze brillen. Ik had een groot deel van de nieuwe collectie naar boven gebracht uit voorzorg en uit veiligheid. En dan gebeurt het ongeval net daar in plaats van beneden.'

Er waren al opmerkingen geweest bij de afbraak van de panden aan de Steenpoort. Dat bleek nog tijdens de jongste coördinatievergadering. De laatste die centrummanager Moena Langenraedt voorzat. Somers: 'Zelfs de werknemers hadden geopperd dat er misschien betere bescherming moest zijn. Het project moest echter vooruitgaan. Voor hen is dat natuurlijk maar een peulschil. De kosten zijn voor de verzekering maar het duurt weer een tijdje voor die papieren in orde zijn en alles uitbetaald is. Maar ik mag niet klagen. Het vuil en het stof is er natuurlijk maar de verkoop slabakt niet. Het is hopen op nog betere tijden.'

Tijdens de afbraakwerken van de panden aan de Steenpoort zullen de hekken voor de veiligheid nu tot een stuk in het winkelwandelgebied geplaatst worden. Zodra het mogelijk is, worden deze weer achteruit geplaatst om een vlotte doorgang in de straat te garanderen. De sloop zou eind deze week voltooid moeten zijn.

Op 9 oktober starten de werkzaamheden in de Zwevegemsestraat. De eerste maand zullen de rioleringswerken gebeuren en nadien worden de voetpaden weer verbreed en de hekken rondom de werfzone geplaatst zodat het aanleggen van de slibwanden kan starten. Er zal een doorgang zijn van de Veemarkt naar de Wijngaardstraat. Samen met de stad wordt ook herbekeken of het reinigen van de straten niet georganiseerd kan worden op vrijdagavond of zaterdagochtend, in plaats van de vrijdagochtend. Op die manier is de werftoegang in het weekend properder. In de Wijngaardstraat zijn er ondertussen problemen met waterinsijpeling in kelders. Bedoeling is om eventueel in drainage te voorzien.

bron: het nieuwsblad

3 opmerkingen:

Tevreden buurtbewoner zei

Gelukkig liepen er geen mensen onderdoor. Het is gewoon onmensleijk hoe driest ze te werk gaan. Zit zelf in de bouw, heb reeds een paar werken van dergelijke omvang gedaan, maar dit heb ik nog niet veel eerder gezien, zelfs niet in Brussel of Gent. Het valt op hoe de roep van het geld de bovenhand haalt. Ons voetpad werd gereduceerd tot 60cm, we moeten er langs om in en uit ons huis te kunnen. Op zich hen ik hier geen probleem mee, heb geen zaak of winkel te runnen en we behelpen ons.
Als ik passeer met m'n dochter van drie zijn ze keihard aan het werken met een rupskraan, op minder dan een meter afstand. Het is echt verstand op nul, en hopen dat er niets gebeuren gaat.
Maar gelukkig hebben we nog de pep-talk van Steffy: We moeten op onze tanden bijten en ons steentje bijdragen.
En als die kraan per ongeluk over m'n kind zal rijden, zal dat maar een klein en noodzakelijk offer zijn. Kan Steffy weer eens met z'n smoel in de krant staan, n'est ce pas mon pot?

Mattijs zei

Mijn eerste reactie hier, maar volg het al een tijdje. Dat is nu het tweede "accident" die redelijk wat schade aanbrengt, en dit komt waarschijnlijk allemaal door de deadlines. Ze zouden beter een maand langer veilig werken dan op deze manier door te doen.

Anoniem zei

ja,geen twee zonder drie, en je mag er gerust van zijn derde keer goede keer , er zullen nog slachtoffers vallen op die werf!
wat ik echter niet begrijp, is dat gelijk welke kleine werf geregeld gecontroleerd word op veiligheid, maar deze werf blijft blijkbaar buiten schot, en wordt niet stilgelegt.
wat die waterinsijpeling in de kelders betreft, 't was te verwachten, zulke grote en diepe slibwanden in , volgens middeleeuwse kaarten ,een moerasgebied! waar moeten die grondwaterstromingen naartoe?