To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 16 november 2007

Pijlen verwijzen naar winkelwandelstraten

KORTRIJK - Er zijn pijlen aangebracht op de site van Foruminvest die nu verwijzen naar de winkelwandelstraten. Volgende week komen er ook borden met een situatieschets zodat mensen zich beter kunnen oriënteren.

Centrummanager Moena Langenraedt willigde een eis van de handelaars in de Wijngaardstraat, de Sint-Jansstraat en de Kleine Sint-Jansstraat in. Er was onvrede omdat er alleen een verwijzing was naar het winkelwandelgebied in zijn geheel zonder specifiëring van straten. Dat probleem is verholpen.

Toch blijft het een beetje behelpen in de buurt. Op dit ogenblik is het grootste deel van de Kleine Sint-Jansstraat ingepalmd door de werf en is er een doorgang van nauwelijks één meter tussen de winkelgevels en de werfafsluiting. 'Dat blijft zo voor drie weken', zegt centrummanager Moena Langenraedt, 'omdat er nu riolering wordt aangebracht in de straat.'

Het zorgt voor ergernis bij de handelaars die er hun winkel hebben. 'Onlangs kregen we een vraag om kerstverlichting te plaatsen in onze omgeving', aldus Bart Pauwels van krantenwinkel 'tGazetje, 'maar de doorgang is nu al zo smal.'

Eerder al was er een incident tussen de handelaars en de aannemers die de werken voor het nieuwe shoppingcentrum van Foruminvest uitvoeren. Op een dag zagen handelaars hoe arbeiders bezig waren de Kleine Sint-Jansstraat af te sluiten en zo de toegang tot de daar gevestigde handelszaken te versperren. (vfb)

bron: www.nieuwsblad.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Heb je al een boer of middenstander weten boffen?
Maar als ze binnen een paar maanden hun omzet zullen zien stijgen dan zul je ze niet meer horen