To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 24 september 2010

Komst Club naar K veroorzaakt onrust

De komst van boek- en papierwinkel Club naar K veroorzaakt onrust bij de Standaard Boekhandel die er zit. 'Er zijn vooraf afspraken gemaakt met K, maar we zullen toch goed toezien op wat Club er zal verkopen', zegt Geert Schotte van Standaard Boekhandel.

Het is voor het eerst sedert de opening van winkelcentrum K dat er enige onrust merkbaar is bij een handelaar met een winkel in K. Filip Vandendriessche, zaakvoerder van Standaard Boekhandel in K, is er niet helemaal gerust in nu hij vernam dat boek- en papierwinkel Club ook een vestiging zal openen in K.

'Het kan toch niet de bedoeling zijn dat Club kranten of tijdschriften gaat verkopen zoals die dat elders ook doet', zegt Vandendriessche. 'Met schoolartikelen ligt het anders, daar vangen we zelf amper wat mee aan.'

Volgens Geert Schotte, lid van het directiecomité en dus een van de grote bazen van Standaard Boekhandel in Vlaanderen, is er alleszins op het hoogste niveau niet al te veel onrust. 'Toen we beslisten om een vestiging te openen in K zijn er met het management van K bepaalde afspraken gemaakt. Details ga ik je daarover niet geven, maar het is duidelijk dat het onder meer over de verkoop van bepaalde artikelen gaat. Zo lijkt het me toch wel duidelijk dat er in een winkelcentrum met niet meer dan 85winkels slechts één winkel kranten en tijdschriften kan aanbieden. En dat zijn wij. Met de verkoop van boeken ligt het anders. Op dat punt maak ik me niet te veel zorgen over de komst van Club. Standaard Boekhandel beschikt hoedanook over een breder assortiment en voor de rest mag er toch ook enige concurrentie spelen.'

90 vierkante meter

Kan manager Peter Verlinden, die voor projectontwikkelaar Foruminvest mee rond de tafel zat in de onderhandelingen voor K, enige verduidelijking brengen over wat Club al dan niet zal mogen verkopen? En weet hij iets over de onrust bij de Standaard Boekhandel? Zijn reactie is kort. 'Ik zit nu in een meeting. Bel me morgen eens terug', luidt het.

In elk geval zal het aanbod bij Club toch eerder beperkt zijn, want het te betrekken pand -op de eerste verdieping schuin tegenover Panos- is maar 90vierkante meter groot. Ter vergelijking: de Standaard Boekhandel zit in een winkelruimte van 500vierkante meter.

Intussen blijft het aantal winkels in K verder toenemen. Onlangs opende modezaak Canvas er een tweede vestiging voor vrouwen en op 1oktober gaat horecazaak K-Break er open. Ook komt er op de bovenverdieping een nieuwe speelhoek. Volgens shopmanager Dominique Desmeytere blijven er nu nog een vijftal panden vrij. 'Die krijgen een basisinrichting zodat we ze tijdelijk kunnen verhuren.'


bron: www.nieuwsblad.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Sorry, maar er zijn zoveel winkels in de stad die concurrentie ondervinden van de K! Heeft Standaard Boekhandel dan het recht om dat soort dingen te gaan eisen? In mijn ogen helemaal niet.