To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 25 januari 2010

Inrit Romeinselaan

Inrit Romeinselaan met vloerverwarming (om een ijspiste tijdens vriesweer te vermijden).Met dank aan Crepusculum voor de foto.

vrijdag 22 januari 2010

De centrale ruimte binnen


Zoals je ziet zijn bijna alle ruimtes afgesloten en is iedereen volop bezig met het inrichten van hun winkels.

donderdag 21 januari 2010

Speciale toegangsdeuren

De Sionstraat waar je een grote toegangspoort hebt tot K in Kortrijk.
De beginconstructie van de deuren:
Deze toegangsdeuren zijn speciaal ontworpen door KONE voor K in Kortrijk:
Eddy Moerenhout: "In mijn hele carrière heb ik nog nooit een aanvraag als deze binnengekregen. Onze klant wenst deuren die volledig in de muren verdwijnen en dit zonder sporen achter te laten aan de ingang of op de grond. Ik kon de architect toch niet zeggen dat deze deuren niet bestaan op de markt. Na 14 dagen doorgedreven brainstormen en dankzij onze ervaring met diverse toegangstypes, hebben wij een oplossing kunnen voorstellen. De schuifdeuren, die kunnen openslaan in geval van gevaar volgens de antipaniek reglementen, worden volledig met hun hele mechanisme in de muren verborgen. Eén van de deuren moet bovendien 6 meter terugwijken aan de binnenkant van de galerij.
Wat een uitdaging! Maar door de mechanismen van de deuren, poorten en industriële rolluiken te combineren en door onderdelen op maat te creëren, zijn we erin geslaagd de droom van onze klant waar te maken".

Eddy zegt nog: "Mits een pen, papier en een beetje vindingrijkheid is veel mogelijk. Nu moeten we alleen nog de assemblages en de uiteindelijke montage tot een goed einde brengen." (Hier zijn ze nu mee bezig)
bron: news@KOB, maart 2009, newsletter van KONE.

woensdag 20 januari 2010

Nog ruim 170 vacatures voor K in Kortrijk

De VDAB van Kortrijk heeft nog altijd 170 vacatures voor jobs in het winkelcentrum K in Kortrijk. En er komen nog dagelijks nieuwe vacatures bij, van winkels die nu pas toegehapt hebben of nu pas beginnen rekruteren. De VDAB zoekt vooral verkopers, horecapersoneel en winkelverantwoordelijken.

De VDAB behandelt de vacatures van ruim 40 handelaars. 180 van de 350 vacatures zijn al ingevuld.

bron: www.wtv.be

K in Kortrijk zoekt zelfs in de Westhoek naar geschikt personeel
Voor het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk gebeuren 350aanwervingen met behulp van de diensten van de VDAB. Bijna 180 van die jobs zijn inmiddels ingevuld, maar 170 nog altijd niet. Dat is opmerkelijk, met de groeiende werkloosheid die zich ook in de regio Kortrijk manifesteert. Bovendien moet de VDAB de mensen ook in de regio's Roeselare en Ieper gaan zoeken.

‘Dat dit nodig is, heeft ook te maken met het feit dat de handelaars van K op zoek gaan naar mensen met een duidelijk profiel', vertelt Lieselot Vermeulen van VDAB. ‘Ze zoeken voornamelijk verkopers, horecamedewerkers en winkelverantwoordelijken. Veel werklozen hebben daarvoor niet het juiste profiel. En de werkloosheid mag dan wel gegroeid zijn, er zijn op dit ogenblik toch niet meer dan 6,7procent werklozen in het arrondissement Kortrijk.'

In totaal zullen er een 800-tal mensen aan de slag kunnen bij K. Volgens Lieselot Vermeulen doen slechts een veertigtal handelaars een beroep op hun diensten. ‘De rest van de winkeliers zoekt zelf personeel.'

bron: www.nieuwsblad.be

Ingang Veemarkt binnen

De roltrap bij de ingang aan de Veemarkt:
Verdieping +1 boven de ingang aan de Veemarkt:

maandag 18 januari 2010

Laat weten als je naar de opening komt

Reeds meer dan 400 mensen hebben (sinds vrijdag toen de datum aangekondigd werd) via Facebook laten weten dat ze zeker zullen aanwezig zijn op de openingsvierdaagse van K in Kortrijk.

Laat via Facebook ook weten of je komt of niet. Nodig ook je vrienden en kennissen uit via Facebook.

Je kan je ook lid maken van de groep K in Kortrijk natuurlijk.

vrijdag 15 januari 2010

Kleine weetjes...

- Momenteel zijn er nog 4 van de 17 appertementen in het torengebouw te koop
- De appartementen die uitgeven in de Wijngaardstraat zullen volledig voor verhuur en zullen pas verhuurd worden zodra deze afgewerkt zijn. Dit zal zeker niet voor de opening van K zijn.
- K zal geen klassieke deuren hebben zoals in de meeste winkelcentra. Je zal dus vrij K in en uit kunnen wandelen zonder dat je een deur moet passeren. Op die manier wordt K nog meer geïntegreerd in het centrum van Kortrijk. Later meer info hierover want dit is een nieuw en speciaal systeem ontworpen voor K en gemaakt door KONE.
- De parking van K zal 24u/24u beschikbaar zijn. De prijzen zullen iets hoger liggen dan in de stadsparkings Veemarkt en Schouwburg, zeker voor langparkeren (> 3uur) maar op de persconferentie kon men nog geen prijzen geven.

Openingsweekend

Deze voormiddag is er een persconferentie geweest omtrent de opening van K in Kortrijk.
Zoals we reeds wisten is de officiële opening op donderdag 11 maart 2010. Het wordt echter een openingsvierdaagse. K wordt dus feestelijk geopend op 11-12-13 en zondag 14 maart. Er worden heel wat evenementen, wedstrijden en verrassingen voorzien. Het aftellen kan beginnen.
In de aanloop van de opening zal er natuurlijk ook een grootse reclamecampagne opgestart worden. Deze wordt gelanceerd vanaf 15 februari, over een maand dus.
Een eerste wedstrijd zal alvast gaan over "wie opent op 11/3 K in Kortrijk?"
De promotiecampagne is opgebouwd rond het basisconcept van ForumInvest: de winnende klant, de winnende stad en het winnende shoppingcenter. Interactiviteit en innovatie spelen hierbij een belangrijke rol. De campagne zal zich richting op de regio die zich binnen de 30min rond Kortrijk bevindt: Ieper-Poperingen, Roeselare, zuiden van Gent, Oudenaarde, Doornik en Rijsel.

De campagne start officieel op 15 februari met de lancering van de interactieve website van K in Kortrijk, stedelijke affiches, folders, street marketing, radio- en televisiespots en ForumTV.
De website www.k-in-kortrijk.be zal de "social media" volop gebruiken. Interactiviteit en entertainment vormen de basis. In het complex zelf zullen heel wat touchscreenkiosken staan waar je ook dezelfde info als op de website zal kunnen terug vinden. Op de grote LED-schermen zal ForumTV voor de beelden zorgen aangepast aan Kortrijk en de winkels in K. Er zulllen 62m² LED-walls opgehangen worden. 1 groot en 2 kleinere in K zelf en 1 aan de ingang van de Veemarkt. (in vergelijking een grote reclamebord langs de weg is meestal 12m²)De LED schermen zijn volledig nieuw ontwikkeld door BARCO. Nog nergens anders zullen deze schermen te zien zijn. De schermen moeten videobeelden in hoge kwaliteit kunnen afspelen.
Op de website zal je natuurlijk ook de klassiekers terug vinden zoals een plan van K, lijst van de winkels, downloads van oa kortingsbonnen, werkaanbod, nieuws, ...

donderdag 14 januari 2010

Buitenafwerking

Langs de buitenkant is men ook bezig met de afwerking zoals het plaatsen van balustrades aan de terrassen (kant Sionstraat).Aan de Sint-Jansstraat is men nu ook gestart om de gevelbekleding te bevestigen aan de bovenste verdiepingen:

donderdag 7 januari 2010

Openingsdatum

De officiële openingsdatum van K in Kortrijk is gepland op 10 maart 2010. Het publiek zal vanaf 11 maart naar K kunnen komen.