To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 21 januari 2010

Speciale toegangsdeuren

De Sionstraat waar je een grote toegangspoort hebt tot K in Kortrijk.
De beginconstructie van de deuren:
Deze toegangsdeuren zijn speciaal ontworpen door KONE voor K in Kortrijk:
Eddy Moerenhout: "In mijn hele carrière heb ik nog nooit een aanvraag als deze binnengekregen. Onze klant wenst deuren die volledig in de muren verdwijnen en dit zonder sporen achter te laten aan de ingang of op de grond. Ik kon de architect toch niet zeggen dat deze deuren niet bestaan op de markt. Na 14 dagen doorgedreven brainstormen en dankzij onze ervaring met diverse toegangstypes, hebben wij een oplossing kunnen voorstellen. De schuifdeuren, die kunnen openslaan in geval van gevaar volgens de antipaniek reglementen, worden volledig met hun hele mechanisme in de muren verborgen. Eén van de deuren moet bovendien 6 meter terugwijken aan de binnenkant van de galerij.
Wat een uitdaging! Maar door de mechanismen van de deuren, poorten en industriële rolluiken te combineren en door onderdelen op maat te creëren, zijn we erin geslaagd de droom van onze klant waar te maken".

Eddy zegt nog: "Mits een pen, papier en een beetje vindingrijkheid is veel mogelijk. Nu moeten we alleen nog de assemblages en de uiteindelijke montage tot een goed einde brengen." (Hier zijn ze nu mee bezig)
bron: news@KOB, maart 2009, newsletter van KONE.

Geen opmerkingen: