To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 29 april 2010

Stad ontvangt gepeperde rekening voor K in Kortrijk

De stad Kortrijk kreeg een factuur van 1,25miljoen euro in de bus, met als afzender Foruminvest, de projectontwikkelaar die K in Kortrijk bouwde.

Het gaat hier om werken die Sint-Janspoort (de firma die door Foruminvest werd opgericht om K in Kortrijk te bouwen, red.) in opdracht van de stad uitvoerde aan de omliggende straten. Zo legde Sint-Janspoort een gescheiden rioleringsstelsel aan (afval- en regenwater apart) in de Zwevegemsestraat, de Sint-Janslaan en in de Romeinselaan. Op dat moment werden daar door Foruminvest ook de in- en uitgangtunnels voor K gebouwd. De stad profiteerde dus van de gelegenheid om die rioleringswerken uit te voeren. Toch schrikt het bestuur bij het bekijken van de factuur.

‘Er zijn meer dan 26 items vermeld en we gaan na of die allemaal kloppen', zegt waarnemend burgemeester Lieven Lybeer (CD&V). ‘De factuur doet enkele vragen rijzen', zegt ook SP.A-gemeenteraadslid Marc Lemaître. ‘In de stadsbegroting 2010 staat amper 150.000euro ingeschreven voor rioleringswerken doortocht Sint-Janspoort. Verder is er de vraag waarop de factuur is gebaseerd. In 2005 zijn de zakelijke relaties tussen de stad en Sint-Janspoort geregeld in een samenwerkingsakkoord. Dat contract rept met geen woord over een aandeel van de stad in de bouw- en omgevingskosten van K. Er is ook geen formele beslissing van het stadsbestuur geweest om die werken te gunnen aan Sint-Janspoort.'

bron: www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: