To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 11 mei 2009

RISC-teams oefenen op werf van K

Reddingsteams hielden zaterdag een grote oefening op de terreinen van K in Kortrijk, in het centrum van de stad. Er waren ploegen van de hele regio.

RISC-teams van de brandweerkorpsen van Kortrijk, Anzegem, Avelgem, Harelbeke, Lendelede, Kuurne en Menen hielden zaterdag een grote zoneoefening op de werf van K in Kortrijk. Daar werden slachtoffers van op grote hoogte of uit diepe bouwputten op een veilige manier geëvacueerd.

De term RISC staat voor Rescue In Safe Conditions. Het oprichten van gespecialiseerde teams is een nieuwe trend op het vlak van reddingen. Daarbij horen onder meer interventies met gevaarlijke stoffen, duikersteams, enz.

Door de toenemende specialisatie binnen de werking van de brandweer zijn de diverse RISC-team opgericht. In het brandweerkorps van Kortrijk waren mensen bereid om een werkgroep Werken op Hoogte op te richten. Na een jaar opzoekingswerk rond opleidingsmogelijkheden, materieel, oefenterrein, kledij, enz gaf Kortrijk het startsein voor een RISC-team.

De oefening in K in Kortrijk verliep naar wens. Heel wat geïnteresseerden volgden de reddingswerken.

bron: www.nieuwsblad.be

Heb je foto's van deze oefening kunnen nemen? Mail ze dan door, dan komen ze hier op de site terecht.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jammer dat ze niet in de Wijngaardstraat geoefend hebben,anders hadden ze misschien bemerkt dat,in deze straat,alle hulp te laat zal komen
wanneer er een ongeluk gebeurd,of er brand uitbreekt.
En men had misschien vastgsteld ,dat door deze oefeningen de straat voor de zoveelste keer voor onze commercie werd afgesloten.
wij houden de moed erin .