To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 19 maart 2009

Opening 'K in Kortrijk' uitgesteld tot begin 2010

1) bron: www.wtv.be

De opening van het winkel- en woonproject 'K in Kortrijk' wordt verdaagd van september naar begin 2010. Meer dan 90 % van de 85 winkelpanden werd al verhuurd, maar aangezien de werkzaamheden vertraging opliepen, moet de opening verplaatst worden.

Bij Foruminvest stelt men: "Aangezien de bouwwerkzaamheden vertraging hebben opgelopen, is de opening uitgesteld tot begin 2010. Dit komt tegemoet aan het seizoensgebonden karakter van de collecties die huurders van 'K in Kortrijk' zullen aanbieden. Foruminvest zal al zijn know how en ervaring in het werk stellen om haar missie 'De Winnende Stad' binnenkort ook in Kortrijk te realiseren."

St.-Janspoort, zustermaatschappij van de groep Foruminvest, bouwt een ambitieus shopping center van 34.000 m², 40 appartementen en een ondergrondse parking van 1.050 plaatsen in de binnenstad van Kortrijk. Deze ontwikkeling vertegenwoordigt een aanzienlijke investering en zal voor ruim 800 arbeidsplaatsen zorgen.


2) bron: www.kortrijk.be
Ook de stad Kortrijk heeft kennis genomen van de vertraging die zich voordoet op de werken aan het winkelcomplex K in Kortrijk. Uiteraard betreurt de stad het uitstel van de opening van K in Kortrijk. Iedereen had gehoopt het winkelcomplex dit jaar in gebruik te kunnen nemen om Kortrijk in ere te herstellen als winkelstad.

De stad wenst op korte termijn met Foruminvest te overleggen hoe het project in de best mogelijke omstandigheden en timing kan worden afgewerkt.

Deze vertraging op de werf doet echter niets af van het engagement van de stad om tegen september-oktober de verbeteringswerken op de grote invalswegen af te hebben. Nu reeds naderen de werken langs de as Gentsesteenweg hun afwerking. Ook de aannemer van de werken aan de Oudenaardsesteenweg doet er, ondanks de verschillende tegenslagen die zich reeds voordeden, alles aan om tegen de aanvankelijk geplande openingsperiode (september-oktober 2009) zijn werken af te hebben.

Het betekent concreet dat tegen eind dit jaar de grote hinder voor de Kortrijkse inwoner en bezoeker achter de rug zal zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat het uitgesteld is vind ik maar meer dan normaal.Als men ziet wat er al allemaal opgetrokken is op zo'n korte tijd.Men moet het nog altijd gedaan krijgen van mensen en niet van robots.Ik vraag mij af wie zulke onmogelijke deadline's vooropgesteld heeft,zo van die mannen die men op de werf soms ziet lopen met maatpak aan met daaronder een paar rubberen laarzen??Dat men ieder bouwwerf aan zo'n tempo moest optrekken zou de bouwsector niet veel werkzekerheid meer bieden.

Anoniem zei

Volgends mijn mening is de
oorzaak van de vertraging
het liquiditeitsprobleem
van Hypo Real Estate(partner van Foruminvest)
kijk op
www.globalrealestate.org