To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 26 januari 2009

Maarten Decramer nieuwe centrum manager

Kortrijk wil tegen 2012 een top winkelstad zijn en daar moet Maarten Decramer (29), afkomstig uit Wervik, mee voor zorgen. Hij is de pas aangestelde nieuwe Centrum Manager. Bedoeling is dat hij de initiatieven van het nieuwe handelsdistrict waar zo wat alle handelaars bij aangesloten zijn stuurt. Het gaat dan bijvoorbeeld om braderieën of koopavonden.

Maarten Decramer woont sinds een jaar in Kortrijk. Het is de thuisstad van zijn schoonfamilie. Hij is de nieuwe Cenrtrum Manager, een functie waarvoor 44 kandidaten waren. De Wervikenaar van 29 moet het winkelcentrum nieuw leven inblazen zodat het kan concurreren met Brussel Nieuwstraat of de Meir in Antwerpen, klinkt het.

“Ik denk niet dat dat hoog gegrepen is,” zegt Decramer. “De sterkte van de Nieuwstraat in Brussel en De Meir in Antwerpen zijn de flagships. Maar dat is net ook hun zwakte, het is allemaal hetzelfde. In Kortrijk zullen wij het voordeel hebben dat we naast die grote ketens ook nog de gezelligheid zullen hebben van de kleinere winkels in de Lange Steenstraat bijvoorbeeld.”

De Centrum Manager staat er niet alleen voor. De 500 handelaars hebben de krachten gebundeld in het nieuwe Handelsdistrict en daar komen straks ook nog 85 handelaars uit het nieuwe winkelcomplex bij. Dus geen aparte handelscomités meer zoals vroeger. En net daarom gelooft de nieuwe Centrum Manager ook in Kortrijk top winkelstad in 2012.

“Er zijn nog heel wat projecten die eerst beêindigd moeten worden zodat de toegankelijkheid van het centrum optimaal is. Dat moet op punt staan voor we de ambitie van top winkelstad realiseren.”

Evenementen om shoppers aan te trekken zullen georganiseerd worden met de heffingen die de handelaars via het handelsdistrict betalen. En Maarten Decramer kan voor de organisatie putten uit zijn ervaringen als manager bij een evenementenkantoor in Oostkamp.

bron: www.wtv.be

7 opmerkingen:

Anoniem zei

hahaha, moet zo'n "groentje" de boel doen draaien? ik voorspel en flop op voorhand.
enkel de aangesloten handelaars betalen? hahaha sinteklaas en de kerstman zijn reeds gepasseerd. alle zelfstandigen betalen mee met de door stad uitgekochte belastingen die belastingen innen op schalkse wijze.

Ced Flanders zei

Wat zijn we weer positief bezig...

Anoniem zei

Inderdaad, geef die mens en de handelaars eens een kans. Dan pas kan je oordelen!

Koen Byttebier zei

Beste bloggers,

Wie de jonge man bezig gehoord heeft bij de voorstelling heeft gemerkt dat hij charismatisch en zonder pretentie maar met ambitie aan zijn nieuwe job begint.

Ik ken nu per toeval, want ik ben helemaal niet bij zijn aanwerving betrokken, het nest waarin is hij is geboren en datgene waarin hij in Kortrijk via zijn vrouw is beland. Ook daar krijgt hij alleszins positieve invloeden mee.

Als handelaar, en velen met mij, ben ik dus een believer in de believer van Kortrijk ;)

Ik wens hem veel succes en waar we kunnen zullen we als handelaars 100 % meewerken. Kortrijk verdient dat !

Dank aan Tim voor zijn volgehouden blog-inspanning !

Koen

Anoniem zei

veel succes en maak er iets moois van!
Laat je niet doen door al die kritikasters met nen grote bek en denken alles beter te weten.

Anoniem zei

Inderdaad... Iemand die een tekst schrijft vol taalkundige fouten en schrijffouten en die nog eens niet weet dat er Hoofdletters gebruikt worden aan het begin van een zin, wel die heeft niet echt een IQ dat hoog genoeg is om hier een valabele mening over te hebben. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een uiting van jaloezie, wat helaas tegenwoordig wel meer voorkomt.

bvm zei

Inderdaad! Een goed plan kan slechts slagen als je er zelf in geloofd! En te hoog gegrepen bestaat niet, je zou dom zijn te laag gegrepen te hebben!