To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 28 januari 2009

extra steun

Op de ondergrondse niveau zijn hier en daar extra steunen aangebracht.

Geen idee of dit blijven steunen zijn of niet. Misschien kan iemand van de werf hier op antwoorden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Die steunen zijn op te delen in 2 categorieën. 1: balken om de drukkrachten op te vangen, en 2: kabels om trekkrachten op te vangen.
Om dergelijke steunen te plaatsen zijn er opnieuw 2 redenen:
1; Door de aanwezigheid van openingen voor de torenkranen en het uitgraven van de onderste verdieppingen ontbreken er essentieële onderdelen voor de krachtenverdeling van de constructie, waardoor tijdelijke "krachtverdelers" onontbeerlijk zijn voor de initiële veiligheid en stabiliteit van de constructie.
2; Door (graaf)werken en grondwaterverlaging in de ondergrond kan er (tijdelijke)bodeminstabiliteit ontstaan waarbij de initiële veiligheid en stabiliteit van de constructie in het gedrang komt. Ook hier is er een ingreep in de krachtenhuishouding noodzakelijk.
Uit analyse van de foto's zou ik persoonlijk denken aan reden 2 voor foto 1 ( het omhoog houden van de paal omdat men ondergronds aan de fundering van die paal aan het werken is )en aan reden 1 voor foto 2 ( als die paal naar de opening toe buigt , vallen de betonnen spanten helaas naar beneden).

Anoniem zei

2 van de stalen funderingskolommen zijn getorst (zie kolom afgebakende zone achteraan op foto 'dag 381') en verliezen daarom enorm aan draagkracht. In de ondergrond werden deze kolommen afgebrand om nieuwe te plaatsen. Vandaar dat men nu tijdelijk deze zones met zulk een constructie ophangt/afsteund op de omringende kolommen en platen om de krachten te verdelen.

Anoniem zei

De reden van deze tijdelijke hulpconstructies zijn inderdaad de getorste stalen kolommen. De krachten ter plaatse van deze kolommen worden tijdelijk overgebracht naar de naastgelegen kolommen. Van zodra de uitgraving ter plaatse van de getorste kolommen is voltooid worden de getorste kolommen vervangen door nieuwe kolommen vanaf niveau -4 tot -1. Na realisatie van de definitieve kolommen worden de tijdelijke hulpconstructies verwijderd.

Anoniem zei

Is het mogelijk nog eens de planning te publiceren zoals die werd meegedeeld op de open-deur-dag (in het foldertje):
dit zal hier wel ergens staan, maar ik vind ze niet terug.

Door de huidige stand van zaken te vergelijken met dat foldertje, kunnen we dan min of meer zien hoe haalbaar het nog is...