To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zaterdag 22 november 2008

Kortrijkse winkelcentra willen samenwerken

Het toekomstige winkelcentrum K, winkelcentrum Ring Shopping Noord, sportketen Decathlon en commercieel centrum Pottelberg zitten rond de tafel om tot een vorm van samenwerking te komen in de stad. Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) is daarvan de initiatiefnemer.

Waarin die samenwerking precies kan bestaan, is nog niet helemaal uitgemaakt. 'Er zijn heel wat ideeën', zegt burgemeester De Clerck. 'Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat er een shoppingbus rijdt die de consument van de ene plek naar de andere voert. Het belangrijkste op dit ogenblik is de bereidheid tot onderhandelen van de diverse centra. Allemaal geven ze te kennen die samenwerking echt te willen.'

Volgende maand is er een nieuwe vergadering. Burgemeester De Clerck hoopt tegen de opening van K tot een overeenkomst te komen.

bron: www.nieuwsblad.be

1 opmerking:

Anoniem zei

zo een shoppingbus is zeker een goed idee, maar persoonlijk denk ik dat het wel eens raadzaam zou zijn om ook verenigingen van lokale handelaren ( in en rond kortrijk ) in dit overleg te betrekken. wat ook wel eens interressant zou zijn, is deze bus laten langskomen op parkeerplaatsen rond de stad( lange munte , p&r hoog kortrijk , rietput bissegem , lagaplein heule , kortrijkse groothandelsmarkt , ... ) dit zou wel een positeve invloed heben op : verkeersdrukte in de stad, verkeersveiligheid , de lokale handelaren & kleine zelfstandigen in en rond de stad. tot slot nog een kleine tip voor de lijn : stel dan wel een confortabel tijdschema op zodat de bussen zich kunnen houden aan de snelheidsbeperkingen.