To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 2 oktober 2008

Chaos?

Wie de komende tweeëneenhalve maand met de auto in Kortrijk moet zijn, rijdt er maar beter buiten de spitsuren naartoe. Dat is onze conclusie nadat we gisteren hebben uitgetest hoe vlot je door het centrum kan rijden, nu er naast de Gentsesteenweg ook die andere belangrijke invalsweg - de Oudenaardsesteenweg - is afgezet voor wegenwerken. Op sommige plaatsen leidde dat (in de spits) tot pure chaos en de vertragingen liepen op tot twintig minuten. Voor half december komt daar geen verandering in. (Nog 74 keer slapen en de problemen zijn hopelijk voorbij :) )

bron: het nieuwsblad

6 opmerkingen:

Anoniem zei

De werfleider Steven Jansen wist op de openwervendag doodleuk te vertellen (als reactie op een vraag van een bezorgde Wijngaardstraatbewoner)dat de zogenaamde badkuip in de grond geen invloed zou hebben op het grondwater. De reden was volgens hem dat je het grondwater moest zien over gans Vlaanderen en niet op die locatie alleen. Grondwater zal zijn weg wel vinden zelfs met die enorme badkuip cement van K in Kortrijk. Hij vergeleek dit met een steen neerleggen in een rivier. Het water loopt errond.
Inderdaad!
Als je een steen in een rivier legt maar dicht genoeg tegen de rand (zoals bv tegen de Wijngaardstraat) dan zoekt dat water zich een weg naast de rivier/badkuip! Dus naar de naastliggende oevers of in dit geval kelders.
Goeie uitleg van onze Steven de ingenieur maar nogal simpel nietwaar!!

Anoniem zei

wist je dat er in lang vervlogen tijden een beek liep door de site van K !! dus als je daar een steen in legt van 40x de breedte en 30x de hoogte van de rivier wat krijg je dan? weet onze steven daar een antwoord op? ik ben geen ingenieur maar weet wel het antwoord : water in kelders . door wijziging van grondwaterstromingen vergroot eveneens ook de kans op bodeminstabiliteit ( met alle gevolgen van dien )

marleen maes zei

tja, steven janssens. Vervoegt de schare van zelfingenomen mensen zoals de heren van f.i. en het kliekje slijmbal-vriendjes die een burgemeester met een verlichte geest maar al te graag naar de mond praten.
marleen maes

Tevreden buurtbewoner zei

Pertanks, deze Steven Janssens is nog de slechtste niet. Hij wist mij in het begin te paaien met mooie praatjes waarin hij beweerde de menselijke kant van het dollarbiljet te zijn. Vanuit zijn persoonlijk engagement, versterkt door het feit dat hij maar een simpele boerenjongen is (dixit Kulderzipken) met een vrouw werkzaam in de zachte sector…. Een pleister in de jungle die z'n werkgever creëert, een tegenwoord in het ijloze hooghartige gezwans van de burgemeester.... tot hij doodleuk een met een grijns een mes in m'n rug plantte. Bepaalde woorden had hij misschien ooit wel gezegd, maar nooit op papier gezet. Pech voor mij, natuurlijk. Verplaatst veel lucht, onze Steven, effent het pad voor Steffy en z'n vriendjes, en zal op het einde een grotere bonus opstrijken dan alle teloorgegane zelfstandigen samen.

Of om het iets platvloerser te stellen: Ge moe nie luisteren naar het geslijm van Steven, hij heeft al op z'n knieën gezeten bij Steffy!

Anoniem zei

vandaag helemaal geen last van het verkeer, nog nooit zo vlot van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad kunnen rijden in de ochtendspits :) Is iedereen thuis gebleven met die staking ofzo?

Anoniem zei

Die gehele constructie van da winkelcentrum zal wel de moeite zijn en na afloop wel chicque zijn... maar de vraag is .. na zo lang alle invalswegen van kortrijk te attakeren met alle soorten werken "Zal de K van kortrijk na verloop van tijd nog volk kunnen trekken naar zijn meer dan 80 winkels ?" Ze zijn nu al leeg de winkel in stad!!!