To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 15 augustus 2008

Extra torenkraan

In de Wijngaardstraat is er een "mini" torenkraan bijgeplaatst.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat dan de 6de kraan?

Anoniem zei

lijkt me eerder een mobiele kraan die er maar voor eventjes zal staan, is ook zonder cabine. Telt dus niet echt mee als torenkraan.

Anoniem zei

Een torenkraan? dat lijkt me geen torenkraan te zijn want de totale montagetijd, inclusief het afstempelen van de truckonderwagen, bedraagt minder dan 15 minuten.
De belangrijkste weerklank van de snelopbouwtorenkraan is namelijk de mobiliteit en snelle beschikbaarheid.
Hijshoogtes van 24 en 28 m bij een vlucht van 42 m. Bij 30°-steile hoofdgiekstand kan met een hijshoogte van 50 m en een vlucht van 36,6 m gewerkt worden. De max. last is 6000 kg en op 42 m nog steeds 1400 kg hijsvermogen. De kraan kan dan zowel vanuit de verplaatsbare kraancabine als radiografisch op afstand traploos worden bediend waardoor de arbeiders voortdurend zicht houden op de werkomgeving van het winkelcentrum K. Dat maakt de uitvoering niet alleen veiliger, het werk kan ook sneller worden uitgevoerd. Door een geïntrigeerde generator kan er ook gebruik gemaakt worden van een bouwaansluiting voor de energielevering die is afgezekerd op 48 KVA. De 4 gasontladingslampen ingebouwd in de mastkop en giek zorgen ervoor dat de werfomgeving word opgelicht waardoor 's nachts geen boeven of ander goor tuig koper kunnen stelen. Om die reden lijkt mij de laatst bijgeplaatste kraan dus geen echte.

Anoniem zei

Bedankt voor de saaie maar wel overtuigende uitleg. Ik kon het gewoon niet echt goed zien, omdat de foto niet in een nieuw venster kan worden geopend.

tine lemaitre zei

Dat moet een kenner zijn !!