To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 2 juni 2008

Start van de eerste fase van het doortochtproject

op 2 juni start de NV Koch-Ockier met de eerste fase van het doortochtproject. Het kruispunt Gentsepoort wordt in deze fase heringericht.

Hieronder vindt u een schets van de gevolgen voor het verkeer:


  • verkeer met bestemming Grote Markt wordt omgelegd via de Vlaanderenkaai;
  • verkeer met bestemming Station, Veemarkt en AZ St. Niklaas wordt de Veldstraat ingestuurd en wordt van daaruit begeleid naar de desbetreffende bestemming;
  • de Yzerkaai wordt voor de tijd van de werken een 1-richtingsstraat tussen de Damkaai en de Dam. Deze uitzondering telt niet voor fietsers en bromfietsers klasse A;
  • de rijrichting in de Vaartstraat, tussen de Veldstraat en de Harelbeeksestraat, en in de Vestingstraat wordt gekeerd. Fietsers blijven in beide richtingen toegelaten;
  • fietsers komende vanuit Harelbeke kunnen het Plein bereiken via de Loodwitstraat-Schutterstraat-Abdijkaai-Sluis 11-onder Groeningebrug (hier worden ook de fietsers komende uit Heule-Bissegem-Kuurne bijgevoegd)-Guido Gezellepad-Kleine Leiestraat-Plein. Deze omlegging zal eveneens uitgepeild staan.

Het overzichtsplan van deze eerst fase is hier terug te vinden.

De werken zullen duren tot 31 augustus 2008. De verantwoordelijke voor de signalisatie is de firma Dourphonie Location (09/369.35.95).

bron: www.kortrijkbereikbaar.be

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Van het Koning Albertpart naar de Houtmarkt rijden met de wagen ('t is een uitdaging)

Tevreden Buurtbewoner zei

Awel, das toch niet zo moeilijk:

Leopold III-laan tot aan de Kuurnesteenweg. Rechtsaf aan de lichten. Volgende lichten rechtsaf, de ring op. Volgende afrit, Gentsesteenweg, richting stad. Brug met de vaart over. Links de Veldstraat in. Aan de Isidoorkerk rechtsaf de wandelingstraat. Rond de inrit van de ondergrondse (die toch zo goed als leeg staat, want iedereen wil naar de Houtmarkt!)Door de langemeersstraat tot aan het plein. Linksaf de Houtmarkt op. Volgens mijne routeplanner 4.8 km ipv 1.4 km. ;)

En waarom niet met de fiets of te voet van het Albertpark tot de Houtmarkt: Albertpark, Groeningebrug, fietspad langs de leie, kleine leiestraat omhoog en aangekomen. 900m ipv 1.4 km!

Zo zie je maar eens het belang van de verkeersassen door een stad, en hoe verslaafd (mezelf inkluis!)we wel niet zijn aan ons autooke!

Anoniem zei

ja maar 't goot water gisteren avond :-) en ik moest in de academie zijn met mijn werken.

Mijn traject was ietsjes ander. Via de Leie, Budastraat in, OLV straat in en daarna via de achterkant van de OLV-Kerk zo richting overbekeplein en dan lange leve de houtmarkt. Tegen dan was de regenvlaag bijna over :-)