To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

woensdag 11 juni 2008

Regen veroorzaakt achterstand werken K

De regenval van de afgelopen maanden veroorzaakt een vertraging van zeker twee weken bij de bouw van het shoppingcentrum K. Een opening op 16 september volgend jaar zit er dus niet meer in. Ondertussen beslisten ook de juweliers Nys uit Kortrijk om een winkel te openen in K.

Het lijkt er meer en meer op dat K de vooropgestelde openingsdatum van het shoppingcentrum niet haalt. De jongste maanden heeft de tijdelijke aannemersvereniging De Wijngaard de grootste moeite om de opgelegde strakke timing aan te houden.

In april was er al eens een vertraging, deels veroorzaakt door de kleigrond, later kwam het bericht dat de achterstand weer was weggewerkt. Dit keer is het de regen die voor spelbreker speelt. 'Sommige werken in de bouwput zijn daardoor moeilijk uit te voeren', zegt bestuurder Pierre Iserbyt van projectontwikkelaar Foruminvest. 'Op dit ogenblik is het op een paar weken na niet meer te zeggen wanneer het shoppingcentrum zal opengaan.' Dat betekent wel dat de tijdelijke aannemersvereniging De Wijngaard hoge boetes boven het hoofd heeft hangen voor elke dag dat K later dan gepland opengaat.

Ondertussen raakte ook bekend dat de juweliers Marc en zoon Christophe Nys naast de twee bestaande winkels in de stad ook nog een bijkomende winkel zullen openen in het shoppingcentrum. De handelaars zelf waren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) lijkt het er in elk geval ook steeds meer op dat Foruminvest erin slaagt om zoals vooraf bedongen 15 tot 20 procent lokale handelaars in K te hebben. 'Bovendien merk ik dat een groeiend aantal handelaars uit de regio informatie willen over wat hen te doen staat als ze een winkel willen openen', zegt Iserbyt.

bron: het nieuwsblad

1 opmerking:

Anoniem zei

achterstand met de regen,gaan we lachen,er word zelfs doorgewerkt met regen,de persoon die dit schrijft in het nieuwsblad is niet op de hoogte van de werken,beetje onrust zaaien is hun motto zekers!!!