To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 6 december 2007

Nieuwe website over bereikbaar Kortrijk

Op de bouwwerf van het winkelcomplex Sint-Jan gaat het er heel bedrijvig aan toe. Maar ook naast de bouwput staat men niet stil. Regelmatig rukken de bezemwagens van de stad en Foruminvest uit om de straten in de omgeving proper te houden. Intussen hebben de stad en de projectontwikkelaar Foruminvest een charter ondertekend om de lokale handel in de omgeving van het winkelcomplex te versterken. Het centrummanagement heeft pijlen opgehangen om de bezoekers wegwijs te maken in de binnenstad. En vanaf deze maand kan je op de gloednieuwe webstek http://www.kortrijkbereikbaar.be/ je licht opsteken over alle werken in uitvoering en bijhorende wegomlegging.

Voor de sloopbedrijven zit het werk er zo goed als op, twee weken vroeger dan gepland waardoor de aannemer voor zit op schema. Ondertussen gaat de installatie van slibwanden verder. Hiervoor graven machines rondom de site sleuven tot 32 meter diep. Bewapening wordt in de sleuven geschoven en volgegoten met beton. Als deze klus erop zit (vermoedelijk tegen nieuwjaar) kan de aannemer de bouwkuip uitgraven. Tezelfdertijd worden ook de lagen in de ondergrond gebouwd.
De projectontwikkelaar maakt binnenkort ook komaf met de naam Shopping Sint-Jan, want deze maand maakt Foruminvest de nieuwe naam van het woon- en winkelcomplex bekend.

De gewijzigde verkeerssituatie in de omgeving van de bouwsite zit al aardig in de vingers. Op 7 december gaat de Romeinselaan weer open voor het fietsverkeer. Dit moet de verkeersstroom beter doen vlotten. Op vraag van de handelaars uit de Wijngaardstraat, de Sint-Jansstraat en de Kleine Sint-Jansstraat heeft het centrummanagement pijlen en situatieschetsen opgehangen om de bezoekers in de winkelwandelstraten wegwijs te maken. Nieuw is ook een aparte website die alle infrastructuurwerken op Kortrijks grondgebied bundelt, een initiatief van de stad in samenwerking met Unizo en de Koepel van Kortrijkse Handelaars. Op http://www.kortrijkbereikbaar.be/ – zo heet de site - vind je info over de werken die in uitvoering zijn en de wegomleggingen.

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Klop aan bij het centraal meldpunt op het telefoonnummer 0800/90810 of mail naar meldpunt@kortrijk.be.

bron: www.kortrijk.be

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die kortrijkbereikbaar.be is snel in elkaar gezet. Er staan ontzettend veel typfouten in en als je je abonneert op de RSS-feed heeft die als titel 'bruggebereikbaar.be'. En inderdaad bruggebereikbaar.be is quasi identiek dezelfde website, maar dan voor Brugge natuurlijk.

Teverden buurtbewoner zei

Gaat de Romeinselaan nu open voor autoverkeer, of niet? Zoals gewoonlijk wordt veel info gegeven, en wordt achteraf gekeken of deze correct was of niet. Dit komt de geloofwaardigheid zéééker ten goede!

Anoniem zei

www.kortrijkbaar.be krioelt van de fouten en onzorgvuldigheden en bevat daarenboven veel verouderde en dus verkeerde informatie

Allicht beter site stilleggen en in orde brengen ipv zichzelf zo belachelijk te maken...

Anoniem zei

ik vind het een heel mooi iniatief! Dat er fouten inzitten zijn misschien kinderziektes en zullen hopelijk dan ook recht gezet worden, dat heeft niks te maken met zich belachelijk maken. Blijkbaar kan je voor sommige nooit goed doen. Als er geen site was, was het niet goed, en als er één is, is het ook niet goed.

en het is niet kortrijkbaar.be :p als je dan toch wil vitten op fouten

brosser zei

Laat on constructief zijn!

De site is pas opgezet en zal ongetwijfeld door de stad nog verder aangevuld en geactualiseerd worden.

Bravo met dit mooie initiatief!