To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 23 augustus 2007

Grote winkelketens komen naar nieuw shoppingcentrum

Artikel uit het nieuwsblad van vandaag:

Grote winkelketens komen naar nieuw shoppingcentrum
Tegen eind dit jaar is 90procent van panden verhuurd

KORTRIJK - Tal van grote ketens hebben hun komst naar het winkelcentrum in hartje Kortrijk contractueel bevestigd. 'Tegen eind dit jaar is negentig procent van de winkelpanden verhuurd', zegt Peter Verlinden van Foruminvest.

Er is al veel inkt gevloeid over wie er nu al dan niet zou komen naar het winkelcentrum dat op 16 september 2009 de deuren opent. Op zeker ogenblik groeide bij een toenemend aantal mensen de twijfel of er eigenlijk wel interesse was bij de grote ketens. Het grote stilzwijgen van Foruminvest was daarbij koren op de molen van de twijfelaars. Maar sinds dinsdagavond bestaat er geen enkele onzekerheid meer: de grote ketens komen.

Manager Peter Verlinden liet zelfs het plan zien van het winkelcentrum en toonde welke keten waar een winkel zal openen. Meest opvallend is dat elektronicaketen Media Markt in zijn eentje bijna de helft bezet van de oppervlakte op de verdieping -1. Hun verkoopsruimte neemt 4.500 vierkante meter in. Niemand doet beter. Ook warenhuisketen Hema is goed voor een vrij grote oppervlakte op het niveau -1. Op alle verdiepingen is al een goede bezetting van 'de trekkers'.

Volgens Peter Verlinden zorgt de grote aanwezigheid van die trekkers voor een kanteling in de geesten en is er nu ook veel vraag om een winkel te openen in het winkelcentrum. Voorlopig zijn er nog altijd voldoende mogelijkheden, en kunnen handelszaken nog altijd een winkelruimte tot 300 vierkante meter huren. 'Maar', benadrukt Peter Verlinden, 'wie er wil bij zijn, wacht best niet te lang meer. Tegen eind dit jaar is negentig procent van de winkelpanden verhuurd.'

Ook start vanaf 1oktober de verkoop van winkelruimtes in de toren op de Veemarkt. De verhuur van appartementen in het winkelcentrum en in de toren is voorlopig geen prioriteit.

Driehonderd arbeiders

Inmiddels is het wel nog altijd wachten op de naam die het winkelcentrum krijgt. De wedstrijd enkele maanden geleden leverde goede suggesties op 'maar marketeers buigen zich er nu over die voorstellen om te zien wat commercieel het meest aanvaardbaar is', aldus Peter Verlinden, die de naam eind november bekendmaakt.

De werken zijn inmiddels volop bezig. Op dit ogenblik zijn er vijftig arbeiders in het getouw. Steven Janssen, die als projectdirecteur controle houdt, schat dat er tegen oktober al honderd arbeiders aan de slag zullen zijn. 'Op piekmomenten zal hun aantal oplopen tot 300 arbeiders', zegt hij.

Geen opmerkingen: