To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 31 december 2009

Gelukkig Nieuwjaar

Ik wens iedereen het beste voor 2010. Bedankt aan alle trouwe bezoekers van deze blog! Het einde is in zicht. Begin maart 2010, binnen een goeie 2 maanden, zou K moeten open gaan. Tot dan zal ik de werken hier verder blijven volgen. Daarna kan iedereen het resultaat zelf komen bekijken in K natuurlijk.

Gelukkig Nieuwjaar!

donderdag 24 december 2009

Fotoreeks

Als je op deze foto klikt, kan je een fotoreeks van deze week bekijken die ik heb toegestuurd gekregen van Bart, waarvoor dank!

dinsdag 22 december 2009

Heraanleg Sint-Jansstraat

Na de Sionstraat is men ook gestart om de Sint-Jansstraat opnieuw aan te leggen:
Pas in januari/februari zou dan ook de Wijngaardstraat volgen zodat alles klaar is tegen begin maart met de opening van K.

zaterdag 12 december 2009

K in Kortrijk verkocht voor recordbedrag

Het nieuwe shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan een groep met hoofdzetel in Hamburg. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt, maar ligt tussen 180 en 200miljoen euro.

Het Shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan de Duitse investeerder Union Investment Real Estate. Verkoper is de Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest. De deal is donderdag ondertekend. Een bedrag van 200miljoen euro wordt genoemd, maar dat wordt ontkend noch bevestigd.

In de portefeuille van Union Investment Real Estate steekt achttien biljoen euro, met 220shoppingcentra over heel de wereld, onder andere in Keulen en Berlijn. Foruminvest verkocht ook haar shopping mall in Bergen aan die groep. De Duitsers vroegen en kregen trouwens het voorkooprecht voor K in Kortrijk. Een recht waarvan ze nu gebruik maakten. De toren op de Veemarkt zou geen deel uitmaken van de deal.

Union Investment staat bekend om goed management. De groep investeert ook alleen maar als ze weten dat er groeipotentieel is.

Foruminvest heeft altijd gezegd dat het winkelcentrum zou worden doorverkocht. Het geeft ook toe dat het om de grootste retailinvestering ooit gaat in België. Shoppingcenter K in Kortrijk telt alles samen een winkeloppervlakte van 33.000vierkante meter, 20appartementen en 1.050ondergrondse parkeerplaatsen.

Foruminvest blijft verantwoordelijk voor de afwerking van de bouwwerken en treedt ook op als manager van het shoppingcentrum na de opening.

Bestuurder Pierre Yserbyt: ‘Alle engagementen met de stad Kortrijk blijven behouden. Met uitzondering van de eigenaar verandert er dus eigenlijk niets aan het hele project. Wij blijven ook de gesprekspartner van de stad.'

K in Kortrijk opent de deuren op 9maart volgend jaar.

bron: www.nieuwsblad.be

Winkelcentrum K is verkocht aan Union Investment Real Estate, met hoofdzetel in Hamburg. De juiste verkoopprijs werd niet vrijgegeven, maar die is alleszins hoger dan 200miljoen euro.

Het Shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan de Duitse investeerder Union Investment Real Estate. Verkoper is de Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest, dat het nieuws heeft bevestigd.

K opent de deuren op 9maart2010. De koper is een echte gigant, met een kapitaal van achttien biljoeneuro en 220shoppingcentra verspreid over de hele wereld. De Duitsers vroegen en kregen trouwens het voorkooprecht voor K in Kortrijk.

Foruminvest heeft altijd gezegd dat het winkelcentrum wordt doorverkocht. Het geeft ook toe dat het om de grootste retailinvestering ooit gaat in België. Shoppincenter K in Kortrijk telt alles samen een winkeloppervlakte van 33.000m2, 20appartementen en 1050ondergrondse parkeerplaatsen. Foruminvest blijft verantwoordelijk voor de afwerking van de bouwwerken en treedt ook op als manager van het shoppingcentrum na de opening in maart.

‘Alle engagementen die door ons werden aangegaan met de stad Kortrijk blijven behouden', zegt bestuurder Pierre Yserbyt. ‘Met uitzondering van de eigenaar, verandert er dus eigenlijk niets aan het hele project K in Kortrijk. Wij blijven ook de gesprekspartner van de stad. Ik ben trouwens een Kortrijkzaan van geboorte.'

Union Investment staat bekend om goed management, wat voor Kortrijk geruststellend is. De groep investeert ook als ze weten dat er groeipotentieel is. Dat lijkt voor hen in Kortrijk het geval. De toren op de Veemarkt zou geen deel uitmaken van de deal.

bron: www.nieuwsblad.be

dinsdag 8 december 2009

Parkeerverdiepingen

En we gaan nog iets meer naar beneden met enkele foto's van de parkeerverdiepingen:

maandag 7 december 2009

-1: Saturn

Op het niveau -1 komt de Hema en Saturn (Mediamarkt).
Hier enkele foto's van het gedeelte waar Saturn zijn winkel zal inrichten:
De winkelruimte:
De in/uitgang langs de ene kant van de roltrap:
De in/uitgang langs de andere kant van de roltrap waarmee het niveau -1 in verbinding staat met het gelijkvloerse gedeelte van K:

zaterdag 5 december 2009

Gelijkvloerse verdieping

Het is de laatste tijd wat stil geweest rond de voortgang op de gelijkvloerse en ondergrondse verdiepingen. Wel Sinterklaas zal jullie geduld belonen, de komende dagen krijg je een reeks foto's te zien.
We beginnen met de gelijkvloer:
Als je langs de roltrappen verder wandelt naar rechts kom je uit aan de ingang op de Veemarkt.

Op de voorgrond zie je de roltrap die van de -1 komt en in de achtergrond is de ingang via de Sionstraat.

Als je van het gelijkvloerse naar boven kijkt richting +1, +2 en de koepel.

vrijdag 4 december 2009

Laatste stuk ruwbouw af

In de Kleine Sint-Jansstraat had je het laatste stukje ruwbouw dat nog niet af was langs de buitenkant. Deze week zijn ook deze werken afgerond en is de mobiele torenkraan verwijderd.

donderdag 3 december 2009

Verkeersnieuws

Op vrijdag 4 december om 12 uur wordt de Romeinselaan opengesteld voor het verkeer. Als gevolg daarvan ontstaat volgende verkeerssituatie:
- In de Romeinselaan geldt éénrichtingsverkeer van het Plein naar de Veemarkt (uitgezonderd fietsers en bromfietsers klasse A)

- Op de Veemarkt keert de huidige rijrichting om.

- In de Wandelingstraat geldt éénrichtingsverkeer van de Veldstraat en Pluimstraat naar de Veemarkt (uitgezonderd fietsers en bromfietsers klasse A)

De bovengrondse parkeerplaatsen in de Romeinselaan kunnen voorlopig nog niet in gebruik genomen worden.