To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zaterdag 12 december 2009

K in Kortrijk verkocht voor recordbedrag

Het nieuwe shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan een groep met hoofdzetel in Hamburg. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt, maar ligt tussen 180 en 200miljoen euro.

Het Shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan de Duitse investeerder Union Investment Real Estate. Verkoper is de Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest. De deal is donderdag ondertekend. Een bedrag van 200miljoen euro wordt genoemd, maar dat wordt ontkend noch bevestigd.

In de portefeuille van Union Investment Real Estate steekt achttien biljoen euro, met 220shoppingcentra over heel de wereld, onder andere in Keulen en Berlijn. Foruminvest verkocht ook haar shopping mall in Bergen aan die groep. De Duitsers vroegen en kregen trouwens het voorkooprecht voor K in Kortrijk. Een recht waarvan ze nu gebruik maakten. De toren op de Veemarkt zou geen deel uitmaken van de deal.

Union Investment staat bekend om goed management. De groep investeert ook alleen maar als ze weten dat er groeipotentieel is.

Foruminvest heeft altijd gezegd dat het winkelcentrum zou worden doorverkocht. Het geeft ook toe dat het om de grootste retailinvestering ooit gaat in België. Shoppingcenter K in Kortrijk telt alles samen een winkeloppervlakte van 33.000vierkante meter, 20appartementen en 1.050ondergrondse parkeerplaatsen.

Foruminvest blijft verantwoordelijk voor de afwerking van de bouwwerken en treedt ook op als manager van het shoppingcentrum na de opening.

Bestuurder Pierre Yserbyt: ‘Alle engagementen met de stad Kortrijk blijven behouden. Met uitzondering van de eigenaar verandert er dus eigenlijk niets aan het hele project. Wij blijven ook de gesprekspartner van de stad.'

K in Kortrijk opent de deuren op 9maart volgend jaar.

bron: www.nieuwsblad.be

Winkelcentrum K is verkocht aan Union Investment Real Estate, met hoofdzetel in Hamburg. De juiste verkoopprijs werd niet vrijgegeven, maar die is alleszins hoger dan 200miljoen euro.

Het Shoppingcenter K in Kortrijk is verkocht aan de Duitse investeerder Union Investment Real Estate. Verkoper is de Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest, dat het nieuws heeft bevestigd.

K opent de deuren op 9maart2010. De koper is een echte gigant, met een kapitaal van achttien biljoeneuro en 220shoppingcentra verspreid over de hele wereld. De Duitsers vroegen en kregen trouwens het voorkooprecht voor K in Kortrijk.

Foruminvest heeft altijd gezegd dat het winkelcentrum wordt doorverkocht. Het geeft ook toe dat het om de grootste retailinvestering ooit gaat in België. Shoppincenter K in Kortrijk telt alles samen een winkeloppervlakte van 33.000m2, 20appartementen en 1050ondergrondse parkeerplaatsen. Foruminvest blijft verantwoordelijk voor de afwerking van de bouwwerken en treedt ook op als manager van het shoppingcentrum na de opening in maart.

‘Alle engagementen die door ons werden aangegaan met de stad Kortrijk blijven behouden', zegt bestuurder Pierre Yserbyt. ‘Met uitzondering van de eigenaar, verandert er dus eigenlijk niets aan het hele project K in Kortrijk. Wij blijven ook de gesprekspartner van de stad. Ik ben trouwens een Kortrijkzaan van geboorte.'

Union Investment staat bekend om goed management, wat voor Kortrijk geruststellend is. De groep investeert ook als ze weten dat er groeipotentieel is. Dat lijkt voor hen in Kortrijk het geval. De toren op de Veemarkt zou geen deel uitmaken van de deal.

bron: www.nieuwsblad.be

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Van zo'n bedragen kan je hier alleen maar stil van worden ...

Anoniem zei

pak de poen show !

Anoniem zei

Het is logisch dat Foruminvest het winkelcentrum verkoopt hé. Ze zijn namelijk projectontwikkelaar en hebben het geld nodig om hun volgende project(en) te financieren. Het is mooi meegenomen dat ze het nog met een serieuze meerwaarde hebben kunnen verkopen. Het zegt ook veel over het potentieel van de k als winkelcentrum.